Pozdrav z teplické hotelovky: Kuřecí červánky
Dnes vám nabídnu kuřecí masíčko trochu jinak. Jídlo se hodí na běžný nedělní oběd, ale také jako sváteční menu pro různé příležitosti. Výsledkem bude jemně chuťově vyvážený pokrm. A co vše si musíme připravit? 300 g kuřecích prsou, 1 cibuli, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce jemného kečupu, kelímek šlehačky a také trochu pažitky.
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem. Dobře zakapeme sójovou omáčkou a restujeme za občasného promíchání přibližně 20 minut. Pak přidáme kečup (na 300 g prsíček cca 4 lžíce kečupu). Dále restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme šlehačkou a ještě chvilku necháme na pánvi. Odstavíme.
Směs posypeme pažitkou a promícháme. Rozhodně není vůbec potřeba ji zahušťovat. Kečup se smetanou nám totiž vytvoří dobrou omáčku a dostatečné množství cibule ji skvěle zahustí. Jako přílohu doporučuji brambory či rýži. K zahození není ani kuskus. Hodně úspěchů při experimentování v kuchyni!
Zdroj: Střední škola hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují, www.sshssteplicenm.cz , ilustrační foto - žáci školy