Pozdrav z teplické hotelovky: Nadívané hlavičky
Tentokrát vám nabídnu další laskominku. Základem budou žampiony. Nejprve si uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a poté oloupeme. Každou překrojíme na čtvrtky.
větších žampionů si vykrojíme nožičky a hlavičky uvnitř posypeme vegetou nebo grilovacím kořením. Na chvíli si je odložíme a vrhneme se na náplň. Na nakrájené slanince zpěníme cibuli. Přidáme nasekané žampionové nožičky, pokrájenou šunku a sekané loupané mandle. Vše opepříme, vmícháme 2 vejce a zelenou petrželku. Tím nám vznikne velmi chutná směs.V další fázi žampionové hlavičky naplníme směsí a vyskládáme je spolu se čtvrtkami brambor do vymazaného pekáčku. Na každý klobouček dáme půl plátku anglické slaniny. Brambory osolíme a okmínujeme. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby asi na 20 minut zapéct.
Nakonec vše přelijeme smetanou se 2 vejci, sýrem, pepřem a solí. Posypeme petrželkou a dopečeme. Poté servírujeme na talíř, obložíme cherry rajčátky, okurkou a listem salátu.
Zdroj Střední škola hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují, www.sshssteplicenm.cz , ilustrační foto - práce žáků školy