Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Pozdrav z teplické hotelovky: Nepečený nugátový dortíček
banner

Pozdrav z teplické hotelovky: Nepečený nugátový dortíček

Mgr. Vlasta Drobná, SŠHSS Teplice nad Metují

Neděle, 28. května 2017

Pozdrav z teplické hotelovky: Nepečený nugátový dortíček

Dnes si vyrobíme skvělou dobrůtku k odpolední kávě. Její příprava je jednoduchá a výsledek stojí rozhodně za to. Na korpus budeme potřebovat 125 g rozpuštěného másla a 200 g čokoládových celozrnných sušenek (ale mohou být i obyčejné). Máslo vmíchejte do rozdrobených sušenek. Poté směs vtlačte do formy tak, aby dobře pokryla dno a stěny kulaté dortové formy. Tu pak dejte vychladit do lednice, aby korpus ztuhl.

A nyní se dáme do náplně. Na tu si připravíme smetanu ke šlehání, 2 lžíce moučkového cukru, pár kapek vanilkového extraktu, 200 g rozpuštěné tmavé čokolády a kakao na posypání.

Smetanu nalijte do mísy, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt. Vyšlehejte do jemné pěny. Potom postupně všlehávejte rozpuštěnou čokoládu. Vzniklou hmotu vylijte do korpusu a rozhrňte do rovnoměrné vrstvy. Nechte přes noc chladit v lednici. Před podáváním koláč posypte kakaem a ozdobte šlehačkou.

logohotel

 

 

 

 

Zdroj: Střední škola hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují, www.sshssteplicenm.cz , ilustrační foto - žáci školy

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)