Pozdrav z teplické hotelovky: Pečené banány s přelivem
Taky se vám někdy stává, že máte na něco chuť a nevíte na co? Tak právě pro tyto chvíle mám skvělý tip. Je rychlý a nikdy nezklame! Za 15 minut je hotovo. Mám na mysli pečené banány. Nelekejte se, je to opravdu "bašta". Budeme potřebovat (na 4 porce): 2 větší banány, 2 lžíce třtinového cukru, asi 50 g másla, 250 g jogurtu, 2–3 lžíce kakaa a 50 g hořké čokolády.
Nejprve si zapneme troubu na 200 stupňů. Pak oloupeme banány, překrojíme podélně i příčně. Vzniklé kousky položíme vedle sebe na plech s pečicím papírem, posypeme dvěma lžícemi třtinového cukru, pokryjeme několika šupinkami másla a dáme na 10 minut péct do trouby. A co se stane? Máslo s cukrem na banánech udělá lehkou vrstvu karamelu. A to přesně chceme.
A už míříme do finále. Připravíme si jogurt, smícháme ho s kakaem a přidáme kousky nakrájené čokolády. Pečené banány vložíme na talíř, polijeme jogurtovým přelivem a mňamka je hotová. Dobrou chuť!
Zdroj Střední škola hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují, www.sshssteplicenm.cz , ilustrační foto - práce žáků školy