Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Pozdrav z teplické hotelovky: Špíz ve vinném kabátku
banner

Pozdrav z teplické hotelovky: Špíz ve vinném kabátku

Mgr. Vlasta Drobná, SŠHSS Teplice nad Metují

Sobota, 5. listopadu 2016

Pozdrav z teplické hotelovky: Špíz ve vinném kabátku

Máte rádi originální a neotřelé pokrmy? Zkoušíte v kuchyni stále nějaké nové experimenty? Tak právě pro vás bych něco měla. Jídlo se hodí pro jakoukoli příležitost, včetně té sváteční. Nabízím dobrůtku ve vinném kabátku. Tak pojďme na to!

Vepřová játra a vepřové maso si nakrájíme na menší kousky, sýr eidam na čtverečky a každý takovýto čtvereček zabalíme do plátku anglické slaniny. Poté si nakrájíme pórek nebo cibuli na kolečka. Na předem připravené špejle nebo jehly postupně střídavě napichujeme kousky jater, masa, cibule nebo pórku. Nezapomeneme ani na eidam ve slanině. Špíz mírně osolíme a opepříme.

logohotel

 

 

 

 

Teď přichází na řadu slavný "kabátek". Jedná se o těstíčko, které si připravíme z vajíčka a bílého vína. Směs trochu opepříme, přidáme vegetu nebo grilovací koření, sekanou zelenou petrželku a nakonec tolik hladké mouky, aby bylo těstíčko husté tak akorát. Když máme hotovo, špízy namáčíme ve vzniklé hmotě a na mírném ohni smažíme dozlatova, čímž získáme křupavý "kabátek".

Usmažené špízy podáváme s různými přílohami. Hodí se nám k tomu jak bramborová kaše, tak třeba hranolky nebo americké brambory. Kdo by si však chtěl jídlo trochu "odlehčit", doporučuji podávat jen se zeleninou nebo různými zeleninovými saláty. Dobrou chuť a hodně štěstí v kuchyni.

Zdroj Střední škola hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují, www.sshssteplicenm.cz, ilustrační foto - práce žáků školy.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)