Pozdrav z teplické hotelovky: Výborný koláč z tatranek
Máte už dost štrúdlů a kynutých koláčů? Chcete rodině připravit něco neobvyklého a přitom jednoduchého? Tak to bych právě pro vás něco měla – koláč z tatranek. Máte – li v oblibě kakaové, zvolte je. Když vám chutnají spíše oříškové, použijte tyto. Rozhodnutí je jen na vás.
Budeme potřebovat jednu Heru, 4 vejce, 200 g krupicového cukru, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 Tatranky a 200 ml mléka. Postup je velmi jednoduchý. Tatranky nastrouháme a všechny suroviny s nimi smícháme. Hmotu nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Pečeme na 180°C asi 40 minut. Až nám placka vychladne, povrch potřeme třeba Nutellou. Jednotlivé kousky pak můžeme dozdobit šlehačkou – prostě podle chuti. Uvidíte, že vás rodina pochválí.
Zdroj Střední škola hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují, www.sshssteplicenm.cz , ilustrační foto - práce žáků školy