Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Pozvánka na Dětský den v Polici nad Metují

Pozvánka na Dětský den v Polici nad Metují

Pavel Frydrych

Pondělí, 21. května 2018

Pozvánka na Dětský den v Polici nad Metují

Na první červnovou sobotu, 2. 6., naplánovali pořadatelé v Polici nad Metují Dětský den. I v letošním roce bude hlavní náplní pro děti obejít zhruba deset zastavení na cestě a splnit úkoly, které prověří jeho šikovnost a zručnost. Vzhledem k tomu, že hlavním pořadatelem je Sokol Police nad Metují, nemůže ani při dětském dni nevzpomenout na 150 výročí založení této tělocvičné organizace v Polici nad Metují.

Překvapení bude na startující děti, ale i na jejich doprovod, čekat hned na startu. V Bezděkových sadech (autobusové nádraží) totiž připraví den předem žáci polické ZŠ happening, který připomene dvě důležitá výročí pro Polici nad Metují. Na průhledných foliích, které budou nataženy mezi kmeny stromů, výtvarně připomenou tří set leté výročí existence budovy, která je dnes polickou radnicí a potom 765 výročí od listiny vydané „mladým králem“ Přemyslem Otakarem v roce 1253, ve které přesouvá právo pořádat trhy z Provodova do místa, zvaného Police.

Letos se Dětského dne poprvé zúčastní i Muzeum papírových modelů. V rámci zastávky si děti ve výtvarné dílně pomocí razítky z dílny Martiny Noskové, vytvoří vlastní obrázek radnice.

O další zastávky se podělí Sokol Police nad Metují, hasiči Velká Ledhuje a Institut zážitkové pedagogiky Klůčanka.

Na konci celého putování a plnění úkolů bude na děti čekat kolotoč nebo nafukovací skluzavka. Pro dospělé v rámci oslav 150 let Sokola v Polici zahraje hudební skupina IRONIC. Cíl bude u antukového hřiště za Sokolovnou a občerstvení se postará personál místní restaurace Sokolovna.

Dětský den pořádají: Sokol Police nad Metují, SDH Velká Ledhuje, Institut zážitkové pedagogiky a Muzeum papírových modelů. Akce se koná s podporou Města Police nad Metují.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)