Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Příležitost pro čas Vánoc
banner

Příležitost pro čas Vánoc

Jindřich Horkel

Neděle, 24. prosince 2017

Příležitost pro čas Vánoc

Každý známe vánoční příběh, horší je dvěma, třemi slovy vyjádřit, co přináší. Zato umíme popsat dnešní realitu, víme, že je neradostná a temná. Avšak je tomu opravdu tak? Čas vánoc je období, kdy se něco zásadně mění.

Věděli to lidé již před tisíciletími. Zítra bude opět o minutu delší den než dnes. Víc světla, víc radosti, pokud ji přijmeme. To jindy než o Vánocích nezažijete. Využijme toho.

Dárky jsou rozdány a je čas začít rozdávat sebe samé. Obejmout a láskyplně k sobě přitisknout někoho blízkého. Zajít za svojí matkou a vyznat jí lásku, kterou náhle oplýváte. Možná odpustit starou křivdu nebo zapomenout na příkoří, které vám někdo učinil. Poprosit za odpuštění vyřčeného slova nebo vykonaného skutku.

Abychom to měli snazší, je dobré zapomenout na trápení, co jsme si způsobili špatným rozhodnutím, ať už u voleb, při obchodním jednání, při výchově svých dětí. Přestat řešit zisky a ztráty a jen mít radost. A když se zdá, že je všechno chmurné a špatně, na chvíli zapomenout a vidět to lepší. Potřebujeme to!

Je možné, že se svět zmítá v krizích, je možné, že jsou politici zkorumpovaní a usilují jen o naši kapsu, je možné, že jsou lidé na sebe zlí. Je však hloupé se tím zabývat. Je příjemné a krásné prožívat úplně jiné pocity. Radost, štěstí, lásku.

Je-li dnes těžká doba, pak proto, že si ji takovou tvoříme. Jeden ze zákonů kvantové fyziky říká, že když nebudeme věnovat pozornost vulgaritě a tuposti, zmizí z povrchu zemského stejně, jako by zmizely supermarkety, kdybychom v nich nenakupovali. To je jednoduchý návod na první krok, jak se s drzostí a ničemností vypořádat. O Vánocích je skvělá příležitost.

Vždyť každý den je o minutu delší a přibývá světla.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)