Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Prosincová výprava hronovských lotrů

Prosincová výprava hronovských lotrů

Karel Neuschl

Středa, 16. prosince 2020

Prosincová výprava hronovských lotrů

Po dlouhém lockdownu jsme připravili první společnou oddílovou výpravu s tím, že se nás stejně asi moc nesejde. Opak byl pravdou. Den před začátkem výpravy jsme hledali další spoje, kterými bychom se dostali na start oddílového pochodu. Bylo nás totiž tolik, že by nás jeden linkový autobus neodvezl.

Ze zamračeného a šedivého Hronova jsme vystoupali na pohádkově bíle zasněžené Laudonovy valy, a dále na Hvězdu, Kovářovou roklí do Hlavňova a odtud poklusem na autobus do Police nad Metují. V nohách přes 13 kilometrů, v břiše opečený buřt a oblečení zvhlčené prolézáním zasněžených skalních skulin. Jen samotná trasa by mohla být samostatným zážitkem. Namrzlé skalnaté úseky, popadané stromy a často nepřehledná trasa v nás probudila až objevitelské nadšení ze společného putování.

"Bavilo mě pozorovat ty naše nejmenší kluky, jak si tu trasu užívali. Furt chodili jinudy a vzájemně se hecovali," vzpomíná na pochod čerstvá instruktorka Bára Smutná. Na akci se totiž sešli jak oddílový nováčci, tak dlouholetí zkušení lotři a vedoucí. Bylo nás přes 35 a všichni byli nadšeni z toho, že se opět mohou vidět naživo.

"Vlastně nás to nepřekvapilo, ale byli jsme moc rádi, když jsme viděli, jak se děti nadšeně vítají, jak si spolu povídají a vyměňují zážitky. Samozřejmě bychom byli rádi, aby to tak již bylo stále, ale bohužel vidíme před sebou další omezení setkávání," říká Tomáš Buriánek, organizátor akce a hlavní vedoucí oddílu.

Turistický oddíl po úspěšném náboru v září tak na dva měsíce přerušil prakticky činnost. Již nyní ale vedoucí připravují akce pro členy oddílu, kterých by se děti mohly účastnit i v době dalšího nutného omezení setkávání.

Foto Tomáš Buriánek

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)