Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Ryby z rybníku v Hejtmánkovicích lovili hasiči
banner

Ryby z rybníku v Hejtmánkovicích lovili hasiči

René Herzán

Sobota, 14. listopadu 2015

Ryby z rybníku v Hejtmánkovicích lovili hasiči

Svoji všestrannost potvrdili dobrovolní hasiči z Hejtmánkovic. V sobotu se chopili rybářských sítí a při třech zátazích vylovili ryby v rybníku za Šolcovnou v Hejtmánkovicích. Samozřejmě pod dohledem a s řadou neocenitelných rad zkušených rybářů.

Kapři šupináči i lysci, amuři, tolstolobici i malé štiky. Všechny tyto druhy ryb skončily v síti hejtmánkovických hasičů, kteří se tentokrát jako u ohně neohřáli. Bylo slunečno, ale vemi chladno. Největší tolstolobik měl podle odhadu tak 12 kilogramů. V kádi se tento obr natáčel břichem k hladině, ale zkušené rybáře tím neošálil, je to prý starý simulant. Ryby putovaly do tašek řady zájemců, některé skončily na pánvi či roštu, protože hned na místě se nabízely rybí pochoutky.

Společenský program v Hejtmánkovicích tímto v nejbližší době nekončí. Už 28. listopadu v 17 hodin začne na nádvoří Šolcovny program při Rozsvěcení vánočního stromečku. Vystoupí děti z mateřské čkoly, k vidění budou stará řemesla a prodávat se budou regionální výrobky a samozřejmě nějaké pochoutky od spolku Hejtmanky.

V kulturním domě v Hejtmánkovicích se 12. prosince od 14 hodin bude konat Mikulášská besídka pro děti. Dospělí dostanou svůj prostor ve stejný den od 18 hodin v Hospůdce u Bůnů.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)