Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Setkání občanů s vedením Broumova
banner

Setkání občanů s vedením Broumova

Petr Cirkl

Neděle, 11. března 2018

Setkání občanů s vedením Broumova

V úterý 6. března se na sále Střelnice v Broumově uskutečnilo setkání občanů s vedením města. Besedy se zúčastnil starosta města Ing. Jaroslav Bitnar. Setkání začalo po 14. hodině vystoupením dětského sboru Zvoneček z mateřské školky v Příčné ulici. Děti pod vedením jejich učitelek účastníkům setkání zazpívaly a zarecitovaly. Vystoupení se přítomným moc líbilo a děti odměnili bouřlivým potleskem.

Poté předsedkyně Klubu seniorů RADOST Eva Horáková přivítala přítomné, ale také pana starostu Bitnara. Byla potěšena pěknou účastí na této besedě, i když ten den počasí bylo velmi špatné a padal mokrý sníh. Poté již následovala část programu setkání – dotazy a odpovědi na věci, které lidi ve městě trápí.

Jedna z prvních otázek se týkala výstavby nové smuteční obřadní síně. Pan starosta musel konstatovat, že výstavba této budovy je opožděna skoro o půl roku. S dokončením se počítá do konce tohoto měsíce a síň by měla být předána k užívání v měsíci dubnu.

Občany také zajímalo i další řešení problémů, jako je oprava některých špatně fungujících reproduktorů městského rozhlasu. Opravou se zabývá firma MOPOS z Pardubic, s provedením oprav se počítá ještě v měsíci březnu.

Je zadána studie na přestavbu bývalé pošty, studie by měla být hotova do 31. 5. 2018. Měla by zde vzniknout nová knihovna a část budovy bude využívána Základní uměleckou školou. Náklady na tuto přestavbu nelze zatím ani odhadnout. Půjde-li vše dobře, tak by budova mohla sloužit svému novému účelu na konci roku 2020.

Občané se také zajímali o největší investiční akci ve městě – přestavbu autobusového a vlakového nádraží. Práce zatím pokračují podle harmonogramu. Vznikne zde kompletní terminál s informačním systémem. České dráhy přislíbily alespoň malou opravu stávající budovy. Se vznikem nového terminálu budou také vybudovány veřejné toalety s obsluhou.

Řešena je také otázka "Klášteráku". Bohužel tento pozemek je stále ještě v majetku Policie ČR, musí se tedy nejdříve vyřešit tyto majetkové záležitosti a až pak se s tímto pozemkem může něco dělat.

Přítomní se také dotazovali na to, jak bude řešen nepořádek v některých místech našeho města. Někteří občané nedodržují pořádek, odkládají věci na místech, kde to není možné, a nerespektují to, že by tyto věci měly být odvezeny na sběrný dvůr. Například i u fotbalového hřiště se povalují opotřebované pneumatiky, místo toho, že by tyto věci mohly být bezplatně odevzdány na sběrný dvůr. Stává se, že nepotřebné věci jsou odkládány i před sběrným dvorem. Tato prostranství jsou monitorována kamerami, takže již nyní známe některé "hříšníky".

Co se týká opravy v Soukenické ulici – k té bude moci dojít, až se všechny domy připojí na veřejnou kanalizaci. Zatím tomu tak není.

Nebyla opomenuta ani otázka, jak to bude s umístěním cvičidel pro seniory. Ta by měla být především umístěna u domů s pečovatelskou službou, na místech, která jsou uzamykatelná. Měla by být tedy na místech, která budou přístupná seniorům, a ne na místech, kde by tato zařízení mohla ničit mládež.

Padly i další dotazy, na které občanům odpovídal přímo pan starosta. Toto setkání přispělo k oboustranné komunikaci o věcech, které nás tíži. Na dalším podobném setkání se určitě budou řešit problémy, na které nyní ještě nedošlo.

Dík za uspořádání besedy. Sešlo se zde kolem 80 lidí. Účastníci setkání také ocenili možnost využití dopravy po Broumově. Dík za uspořádání besedy patří Klubu seniorů Radost, org. složce Kultura a infocentrum za připravené občerstvení k MDŽ a dětem z mateřské školky v Příčné ulici za jejich vystoupení.

Foto Jitka Exnerová

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)