Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Společně pro broumovské seniory
banner

Společně pro broumovské seniory

Ing. Milada Kubalíková, ředitelka

Neděle, 14. září 2014

Společně pro broumovské seniory

Na zahradě Centra sociálních služeb Naděje Broumov vyrostla nová stavba. Ve srovnání s jinými stavbami, které v Broumově rostly zároveň (např. školicí středisko Veby), je to velikostí spíš zanedbatelná stavbička. Pro většinu obyvatel Broumova nestojí za povšimnutí a to už vůbec nemluvím o obyvatelích jiných regionů. Zkrátka altán na zahradě.

Existuje však skupina lidí, pro které svým významem tento altán předčí jakýkoliv nový supermarket, školicí středisko, bazén nebo kulturní zařízení. Obyvatelé domova pro seniory jsou odkázáni nejen na soustavnou pomoc druhých, ale též na omezené prostory, které jim tento většinou nedobrovolný domov skýtá.

Senioři, zejména ti, kterým říkáme křehcí, tedy ti, kteří si již sami nedokážou pomoci, jsou skupinou velmi ohroženou a stále početnější. Jednou mezi nimi může být kdokoliv z nás, byť dnes mladý, zdravý, krásný a bohatý. Jak si způsob péče a zacházení se starými lidmi dnes nastavíme, takový ho jednou budeme mít...

Altán na zahradě domova pro seniory je dílem spolupráce Podnikatelského klubu Broumovska a Města Broumova. V pátek 29. srpna 2014 byla tato spolupráce završena společným setkáním v prostorách Centra sociálních služeb Naděje Broumov.

Velmi si vážíme této pomoci a upřímně děkujeme všem, kteří na jeho realizaci mají zásluhy ať již myšlenkové či finanční.

Za obyvatele a zaměstnance Centra sociálních služeb Naděje Broumov Ing. Milada Kubalíková, ředitelka

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)