Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Sportujme i v zimě! V Teplicích nad Metují nabízejí perfektní příležitost
banner

Sportujme i v zimě! V Teplicích nad Metují nabízejí perfektní příležitost

Juraj Micka

Sobota, 17. ledna 2015

Sportujme i v zimě! V Teplicích nad Metují nabízejí perfektní příležitost

Kam za sportem, když je venku stále sychravo a zima kouše do tváří? Není nic jednoduššího, než se zapojit do úžasného projektu Sportcentra v Teplicích nad Metují. Každou neděli, počínaje dnešním dnem 18. ledna, se rozjede v tamní víceúčelové sportovní hale Tenisová zimní liga. Zúčastnit se může prakticky kdokoliv, kdo má rád tenis, chce si zdravě a přiměřeně zasoutěžit a případně poznat nové podobné nadšence.

Soutěž má však několik důležitých podmínek. Je důležité sestavit tým o dvou až čtyřech členech, přičemž v jedné skupině se smí utkat maximálně osm družstev. Jak již bylo výše zmíněno, zápasy se budou hrát každou neděli, do konce února, vždy od 9 do 14 (popřípadě 16) hodin. Závěrečné kolo proběhne v sobotu 28. února. Zájemce čeká pravidelně jedna čtyřhra a dvě dvouhry. Vyhrává ten, kdo prvně získá devět gamů. V případě, že bude hra extrémně vyrovnaná, za stavu 8:8 nastane zkrácená hra.

Startovné je pro každý tým stejné, a to 2 400 korun. Takže pokud seženete tři přátele místo jednoho, bude to pro vás i mnohem výhodnější, co se týče finanční stránky. Můžete se jistě těšit na velkou porci zábavy i adrenalinu zároveň, proto, pokud jste se ještě nerozhodli, neváhejte a přihlaste se na recepci teplického Sportcentra, ať už osobně či telefonicky. Zde se můžete rovněž obrátit s vašimi dotazy a pro získání dalším potřebných informací. Jedná se o velmi vydařený projekt, budeme tedy doufat, že se přihlásí co největší počet týmu a bude nás čekat kopa atraktivních střetnutí. A kdo ví, třeba se v některém z mladých členů probudí tenisový duch, začne na sobě pracovat a třeba se jednoho dne vyšplhá až na ty nejlepší světové tenisové turnaje a bude patřit mezi elitní špičku, jakou je třeba naše nejlepší tenistka a dvojnásobná vítězka Wimbledonu, Petra Kvitová.

A proč ne? Český tenis nyní zažívá extrémně plodné období, o čemž svědčilo i exkluzivní české finále na turnaji v Sydney. V přípravě na blížící se Australian Open jasně turnaj v Sydney ovládly hned dvě Češky – Petra Kvitová a stále se lepšící Karolína Plíšková. Obě české sympaťačky turnajem prolétly více méně bez potíží. V semifinále Kvitová narazila na Pironkovou z Bulharska, kterou zdolala po setech 7:5 a 6:1, Plíšková pak hladce porazila Němku Kerberovou 6:3 a 6:2. Právě tento pátek dopoledne se čekal vzájemný souboj, na který se obrovsky těšily. Petra Kvitová nastoupila na utkání s vynikající bilancí jako favoritka. Bylo ale více než jasné, že Karolína své kolegyni nedaruje nic zadarmo, a tak se i stalo, když zápas začala lépe a soupeřce hned sebrala servis. Kvitová se do hry dostávala poněkud pomaleji, postupně však přitvrzovala, až protihráččino podání taktéž prolomila. V tiebreaku pak vše stvrdila a připsala si první set. V tom druhém to už vypadalo na jisté vítězství Kvitové, Plíšková ale ani tak nic nevzdávala a dokonce si vynutila i druhý tiebreak. Po velkých nervech se ale musela před zkušenější spoluhráčkou sklonit a pogratulovat Petře Kvitové k 15. titulu v kariéře. Snad štěstí a pevný úder naše tenistky i tenisty neopustí ani na letošním prvním Grandslamu a budou se prát opět o posty nejvyšší.

Pokud vás zajímají nejnovější informace ze světa sportu, ať už novinky ohledně tenisu, českého fotbalu či internetového sázení, navštivte stále populárnější stránky bet365. Zde jistě najdete to, co právě hledáte.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)