Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Šrí Brahmam opět ve Zdoňově
banner

Šrí Brahmam opět ve Zdoňově

Petr Kohl

Pondělí, 28. července 2014

Šrí Brahmam opět ve Zdoňově

Ve čtvrtek a v pátek navštíví již podruhé Zdoňov u Teplic nad Metují významný indický duchovní učitel, žák jednoho z nejznámějších indických guruů 20. století, Šrí Ramany Maharšiho (1879- 1950) Šrí V. V. Brahmam. Program se skládá ze dvou krátkých dopoledních satsangů, které uvedou meditace a dvou odpoledních satsangů.

Pan Brahmam, známý pro svou laskavost též pod jménem Nana (Tatínek), je zakladatelem a prezidentem Šrí Ramana ášramu v Tadpatri, ve státě Andhra Pradéš, který je pod jeho vedením dále rozšiřován. Jeho součástí je mimo jiné škola pro sirotky a dům pro opuštěné seniory. Škola je v současné době sponzorována převážně z České republiky.

Cílem návštěv pana Brahmama v Evropě je především sdílení učení Ramany Maharšiho o harmonickém, šťastném životě formou meditací a přednášek (satsangů sat - Pravda, sanga - společenství). Tuto tzv. krátkou cestu u nás s úspěchem praktikovali též Eduard a Míla Tomášovi nebo Jiří Vacek, známí mystikové a spisovatelé. Jádrem učení je átmavičara neboli sebedotazování položením si otázky "Co jsem já?" do nitra. S odpovědí přichází radost a štěstí, pochopení toho, kdo jsem, seberealizace.

Loňské setkání ve Zdoňově se vyznačovalo nádhernou, láskyplnou atmosférou, ale především bylo pro většinu zúčastněných velkou inspirací a zároveň návodem k nastoupení nebo k prohloubení duchovní praxe. Více najdete na internetu ( www.brahmam.net, www.zmensvujosud.cz ).

Kdo máte o setkání s panem Brahmamem zájem, zaregistrujte se co nejdříve na
www.brahmamzdonov.cz , kde naleznete podrobnosti. Akce je organizována a sponzorována skupinou přátel Zdoňova a podporována městem Teplice nad Metují. Počet míst je omezen. Srdečně zveme.

Zdroj Teplické ozvěny

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)