Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Strhující klavírní koncert
banner

Strhující klavírní koncert

JINDŘICH HORKEL

Úterý, 25. října 2011

Strhující klavírní koncert

Zejména pro své příznivce, podporovatele a věrné návštěvníky akcí, které na Broumovsku organizuje, uspořádala Agentura pro rozvoj Broumovska v krásný, již podzimní, sobotní podvečer, koncert klavírního virtuoza z Ukrajiny, profesora Vladimíra Župana.

Jak řekla v úvodu ředitelka festivalu Za poklady Broumovska Marcela Lillingová, Agentura připravila svým věrným návštěvníkům zážitek, který je možno prožít, když se spojí kvalitní interpret, kvalitní nástroj a pečlivý výběr autorů a jejich skladeb sestavený zvlášť pro tento večer. To vše bylo doplněno v průběhu koncertu milým, fundovaným a profesionálním slovem v podání operní pěvkyně Emy Hubáčkové. A všichni přítomní si mohli prožít skutečně nádherný koncert. Na své si přišli milovníci klasické vážné hudby (Rachmaninov, Chopin, Beethoven a další) i posluchači, oblibující jazz, blues či fandící filmu či muzikálu. Klavírní skladby, které přítomné uchvátily provedením, kouzlem prostředí a občas i dramaturgií klavíristy (skladba Podivná růže při světle jediné žárovky) bylo okouzlující.

O úspěchu koncertu svědčí nejen potlesk ve stoje na jeho závěr, dva avizované přídavky, ale posluchači potleskem vynucované další a další skladby. Aby se vůbec rozešli, Marcela Lillingová ohlásila poslední skladbu: „...a pak už pana profesora propustíme."

Bylo to překrásné i v přeplněném sále Kreslírny broumovského klášterního gymnázia. O návštěvnost se vedle místních a pozvaných nečekaně postaral organizační výbor 12. Dnů poezie, jež právě v Broumově probíhaly, který pohotově využil avizovaného koncertu zaručené kvality, dané jmény interpreta i pořádající Agentury pro rozvoj Broumovska. Ze čtyř desítek autorů, mezi nimi asi polovina polských básníků, se velká část koncertu zúčastnila. A i když byla Kreslírna nezvykle plná, na vynikající atmosféře koncertu to neubralo. Možná byl trochu méně komorní, než si pořadatelé původně představovali.

Koncert profesora Vladimíra Župana takto před mezinárodním publikem byl překrásný a organizátorům patří upřímný dík. Večer pak uzavřelo příjemné posezení s příznivci u kávy, chlebíčků a vína v přilehlé „malé kreslírně".

Díky vám, vážení přátelé z Agentury pro rozvoj Broumovska, že na své přívržence a návštěvníky vámi pořádaných akcí myslíte.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)