Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Temné mraky nad Broumovem
banner

Temné mraky nad Broumovem

PETR ŠTĚPNIČKA

Středa, 22. ledna 2020

Temné mraky nad Broumovem

Původně nic nenasvědčovalo tomu, že by toho dne mělo být cokoli jinak. Pondělní ráno sice na náladě nikomu nepřidá, lednový mráz rovněž ne, případnou malomyslnost je ale naštěstí možno pravidelně tlumit návštěvou konzumního svatostánku, Lidlu.

Hodně lidí s tím počítá a nákup v tamější provozovně považuje za přirozenou sočást svého dne. Přehledně uspořádané zboží volá po zakoupení, navíc jde o místo, kde se jako zázrakem setkávají staří známí, jež by na sebe mimo Lidl (třeba v knihovně nebo v lese) neměli šanci narazit. Člověku je tam prostě dobře, jde o učiněnou spásu všednosti, materiální ekvivalent duchovního putování.

Toto pondělí se však stalo něco strašného. Nic dobrého nevěstil podivný klid na parkovišti, místa, kde člověk sotva uhne projíždějícím autům - avšak nečertí se, neboť toto nebezpeční považuje za dobrodružnou součást hry -, bylo najednou možné projít zcela bez obav. Nebylo přítomno ani běžné lidské hemžení, jen několik málo jedinců postávalo nevěřícně před hlavními dveřmi. Skákali a urputně gestikovali na fotobuňku, aby zaregistrovala jejich pohyb a dopřála jim to, co doma nikdy nezažijí - automatické otevření dveří a vstup do ráje pohody. Tentokrát bez jakékoli odezvy. Opodál stál hlouček lidí s hluboce sklopenými hlavami, o zeď se opíral pár důchodců s beznadějně prázdnou igelitkou, v rohu parkoviště klečel uplakaný muž, jehož sepjaté dlaně mířily k zataženému nebi, ostatní putovali rovnou na nedalekou polikliniku.

V tu chvíli bylo vše jasné - Lidl je zavřený! Struktura běžného denního rozvrhu se okamžitě a bez varování zhroutila, mysl upadla do deprese, duše ztratila smysl bytí. Jde o zradu na zákazníkovi, co na tom, že prý někde visela cedulka, kdo má čas v konzumním shonu něco číst! Navíc ta cedulka nebyla v akci. Katastrofa moderní doby je dokonána, Broumov se potáhl černou tuší.

Tři dny, které rekonstrukce prodejny zabrala, se zdály být nekonečné a mimořádně stresující. Vedení Lidlu, tohle nám nedělejte! A hlavně už nikdy nezavírejte, ať náš život může běžet ve starých dobrých kolejích!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)