Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Týden s Herkulem o jarních prázdninách v Muzeu papírových modelů skončil
banner

Týden s Herkulem o jarních prázdninách v Muzeu papírových modelů skončil

Martina Váňová, Muzeum papírových modelů

Čtvrtek, 2. března 2017

Týden s Herkulem o jarních prázdninách v Muzeu papírových modelů skončil

Jarní prázdninový týden v Muzeu papírových modelů je za námi. Už popáté muzeum v Polici nad Metují nabídlo místním dětem, ale i turistům program na volné dny. Letošní rok prázdninám počasí nepřálo, a tak se denně na řízený program scházelo poměrně dost dětí. Měli jsme plně obsazeno.

Některé děti chodily každý den, některé přišly jen na část týdne a pro některé děti rodiče hledali zábavu třeba jen na jeden den. Program byl určen dětem ve věku 6 až 12 let a neustále byl upravován věku i schopnostem dětí tak, aby si v Muzeu papírových modelů týden opravdu prázdninově užily.

Nosným tématem po celý týden byla pohádka, pohádkové příběhy. Hlavním materiálem papír. Vyrobili jsme víc jak stovku modelů, několik krásných loutkových scén, malovali jsme, zpívali a radovali se z prázdnin.

Ty děti, které chodily denně, se v polovině Týdne s Herkulem začaly perfektně orientovat v celém Muzeu. Krásné bylo sledovat, jak si mezi sebou pomáhaly. A jak se odvažovaly k tvoření stále složitějších modelů a k realizaci odvážnějších nápadů. Cestovali jsme a naše cesty se zastavily až v Austrálii u protinožců. Na všechny obrázky jsme použili pastelky všech barev a naučili jsme se, že od nápadu k obrázku to může být i zatraceně krátká a zábavná cesta. A už teď se těšíme na další Týden s Herkulem, maskotem Muzea papírových modelů.

Děkujeme všem dětem a rodičům, kteří se k nám připojili. Věříme, že si u nás děti prázdniny užily a nevadilo jim tak, že úplně počasí nevyšlo.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)