Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Učíme se interaktivně - zahraniční stáže v Itálii
banner

Učíme se interaktivně - zahraniční stáže v Itálii

SŠHSS Teplice nad Metují

Středa, 7. června 2017

Učíme se interaktivně - zahraniční stáže v Itálii

Žáci teplické hotelovky každým rokem získávají praktické a teoretické zkušenosti v Itálii. Letos vyjelo na zahraniční stáž 24 studentů v rámci programu Erasmus plus s názvem "Gastronomie bez hranic - učíme se pro život" registrovaného pod číslem 2016-1-CZ01-KA102-023142.

Partnerem v Itálii byl hotel Raffaello v Cesenaticu, který pro studenty zajistil teoretickou přípravu a odborné kurzy v gastronomické škole IAL Cesenatico. Praktická část stáže se odehrávala v hotelu Raffaello a v hotelu Flamingo. Žáci byli v kontaktu s mezinárodní klientelou. Hosté hotelů byli především z Německa, ze Švýcarska a z dalších evropských zemí.

Číšníci se během stáže naučili pracovat s moderním zařízením hotelu, restaurace i kavárny. Osvojili si práci s kávovarem a po dalším proškolení nebyl problém používat myčku, leštičku na sklo nebo na příbory či další moderní technologie. Kuchaři se zaměřili na přípravu středomořských specialit. Cvičili především zpracování ryb a mořských plodů. Připravovali pravou italskou pizzu, snad všechny druhy těstovin, různá ragú, italská rizota, dezerty a mnoho dalších různých výrobků. Celkem si osvojili více než 50 receptur.

Velkým přínosem pro rozvoj sociálních kompetencí bylo i aktivní trávení volného času. Ve volném čase se žáci věnovali sportu, vzdělávacím aktivitám, které probíhali formou exkurzí, ale také odpočívali a navazovali nová přátelství. Velmi zajímavá pro žáky byla exkurze do výrobny balzamikového octa v Modeně, návštěva vinařství a výrobna olivového oleje.

Stážisté na závěr obdrželi Europass mobility a certifikát s popisem odborného programu a výsledků vzdělávání. Pro žáky je účast na stáži prestižní záležitostí. Žáci mají po návratu ze stáže větší zájem o odborné informace z oboru, získali motivaci pro výuku cizích jazyků a velmi rádi se účastní prezentačních akcí projektu a ukazují, co se naučili.

S výsledky jejich práce se můžete seznámit při Gastrodnu dne 1. prosince 2017. Žáci připraví italské speciality k degustaci veřejnosti. Zveme vás proto k návštěvě školy.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)