Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Úspěch nejmenších žáků Masarykovy základní školy

Úspěch nejmenších žáků Masarykovy základní školy

Petr Štěpnička

Sobota, 21. listopadu 2020

Úspěch nejmenších žáků Masarykovy základní školy

Na začátku léta spustilo nakladatelství Grada "Velkou prázdninovou soutěž" určenou malým čtenářům od 6 do 15 let. Akce, která probíhala až do konce září, se zúčastnili také tehdejší prvňáčci pod vedením paní učitelky Dany Freiwaldové.

Ta pojala soutěž jako ukázku třídních deníků svých žáků. Výuka byla komplikována pandemií, i tak se ale podařilo zvládnout všechna písmenka a základní techniku čtení. Čtenářské listy děti dostaly na konci loňského školního roku s tím, že se mají pokusit hodně číst, a vše přitom v průběhu prázdnin důkladně zapisovat. Snažili se skoro všichni.

Nejzajímavější deníky paní učitelka Freiwaldová odeslala na adresu nakladatelského domu, přičemž dle svých slov "čekala a čekala, ale nic neočekávala", až na konci října přišel mail od vedoucí Dětského knižního klubu Grada, paní Michaely Tománkové. Zpráva obsahovala radostné sdělení, že se porota rozhodla udělit prvňáčkům (nyní již druhákům) Masarykovy školy v Broumově Zvláštní cenu za jejich statečnost a píli. Děti vyhrály atraktivní a zajímavé knižní tituly, některé čtenářské deníky pak byly zveřejněny na webových stránkách nakladatelství.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)