Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • V Broumově závodili králíci
banner

V Broumově závodili králíci

Eva Černá

Sobota, 28. června 2014

V Broumově závodili králíci

Závody jsou úspěšně za námi, téměř přesně po třiceti letech bylo možné v Broumově vidět "cvičené" králíky. Dne 7. června 2014 jsme se sešli ve Sportovní hale na Spořilově a závody v Králičím hopu si s juniorskými závodníky a jejich hopáky, jak se takovým skákajícím králíkům říká, jak se patří užili. Nebojím se tvrdit, že se jednalo o velice povedený závod na vysoké úrovni. Snažili jsme se najít co nejlepší prostředí a připravit vše ke spokojenosti účastníků i diváků, snad se nám to povedlo.

Celý náš tým je rád, že si k nám přijelo zahopat 19 juniorů ve věku 7 – 16 let s téměř padesátkou závodních králíků, ukázat co umí a někteří i zvítězit. Na start se sedmaosmdesátkrát postavila závodní dvojice – závodník + hopák, a to hlavně protože přijeli velice šikovní hopáci, kteří startovali i ve všech třech vypsaných disciplínách a ukázali, že jsou opravdu mistři.

Nejúspěšnější dvojicí byli Andrea Kratochvílová s Hopíkem, kteří získali zlato ve skoku vysokém, stříbro ve skoku dalekém a bronz v těžké rovince. Andrea přivezla hopáčků víc, tak se ji ještě podařilo zvítězit v těžké rovince s Amore Mio, se kterým byli i třetí ve skoku dalekém. Andrea s Jumpem zvítězili ve skoku vysokém, druzí byli ve skoku dalekém. Stříbro z těžké rovinky si odvezla rovněž Andrea, tentokrát s Angel of Peace.

Ve skoku vysokém je na třetím místě doplnila Aneta Školníková s Meggy. Dvakrát se na stupně vítězů postavila i Veronika Marešová, v lehké rovince ji s Mouise patřil bronz, zlatou vybojovali Filip Dytrt a Romeo a stříbrnou Veronika Krbcová s Quarterem a ve střední rovince si s Jumpym dohopkali pro stříbro. Zlatí ve střední rovince byli Natalie Kubelková a Barney a bronzoví Michaela Kratochvílová s Ramonou. Všechny medaile získali zkušení závodníci, takže příště možná budeme závodit v Double neboli takovém 2 v 1 a závodníky dle zkušeností rozdělíme do dvou startovních polí.

Foto Foto PROMA ing. Martina Bernardová

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)