Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • V broumovském klášteře opět odstartovaly vědecké přednášky ScienceCafé
banner

V broumovském klášteře opět odstartovaly vědecké přednášky ScienceCafé

Kateřina Ostradecká

Středa, 19. října 2016

V broumovském klášteře opět odstartovaly vědecké přednášky ScienceCafé

Přednáškou Jiřího Rejla o Netopýrech Broumovska byl po prázdninové pauze v broumovském klášteře ve čtvrtek 15. září zahájen další cyklus přednášek z projektu ScienceCafé.

"Netopýrolog" Jiří Rejl přivezl do Kreslírny broumovského benediktinského kláštera dva živé netopýry a svým poutavým výkladem o netopýrech na Broumovsku odstartoval podzimní cyklus vědeckých přednášek programu ScienceCafé. Tento celorepublikový projekt zakotvil v roce 2014 i v Broumově. Od té doby nabízí vždy jednou měsíčně setkání s některým z českých vědců, v příjemném a neformálním prostředí klášterní Kreslírny.

"ScienceCafé je projekt, který funguje v mnoha zemích světa. Jeho cílem je přiblížit vědu široké veřejnosti, za pomoci nevšedních besed a přednášek zajímavých vědeckých osobností. V Broumově tento projekt funguje už třetím rokem. Ročně organizujeme přibližně deset přednášek na nejrůznější témata, od medicíny, přes astrofyziku a filologii, až po historii či geografii," vysvětluje koordinátorka broumovského ScienceCafé Martina Junková ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

V nejbližší době čeká na fanoušky vědy přednáška o emocích v lidském mozku, kterou bude 13. října prezentovat v klášterní Kreslírně neurolog Petr Marusič, proděkan Lékařské fakulty Univerzity Karlovy. V prosinci přijede do kláštera besedovat geograf Lukáš Holman, který vysvětlí, k čemu slouží satelity pozorující Zemi. Aktuální program je možné najít v kalendáři akcí na webu broumovského kláštera.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)