Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • V Martínkovicích se uskutečnil 8. ročník Motosrazu
banner

V Martínkovicích se uskutečnil 8. ročník Motosrazu

Petr Cirkl

Čtvrtek, 27. července 2017

V Martínkovicích se uskutečnil 8. ročník Motosrazu

Od pátku 21. do neděle 23. července 2017 se v prostranství chaty Pod Korunou v Martínkovicích uskutečnil již 8. ročník Motosrazu, který uspořádal MOTOBROUMOV.cz. Měl jsem možnost si přímo na místě konání popovídat se dvěma hlavními pořadateli Pavlem Nentvichem-Netvorem a Karmáčkem Prokopem.

Tento rok se již koná 8. ročník vašeho Motosrazu?

Nentvich: "Je to skutečně již 8. ročník, jsme rádi, že se nám podařilo uspořádat tyto srazy přímo na Broumovsku. Šest jich bylo na letišti a 7. ročník jsme již dělali zde v Martínkovicích. Zkusili jsme se vrátit do starých kolejí, protože zde se uskutečnil nultý ročník motosrazu. Bylo to již v roce 2009. Vlastně jsme se vrátili, jak se říká "ke kořenům"."

Jaké máte zkušenosti s lidmi, kteří byli schopni vám tento prostor pronajmout, a jak k tomu přistupovali?

Nentvich: "Tento způsob dohody byl trošičku těžší, ale nakonec jsme se domluvili na kompromisu."

Prokop: "On si každý myslí, že tyto motorkářské srazy jsou hroznej byznys. Každý si myslí, že je to velký kšeft, a že se na tom rýžují jen peníze, ale ve skutečnosti to je jen práce a dřina. Nakonec jste rádi, že je to nula od nuly, že neproděláte a nemusíte to platit ze svých peněz. Nemluvím o všech těch stresech a práci, která kolem toho je. Při konání srazu na letišti to byl ten samý problém. První rok od nás chtěli 500 korun za elektriku, druhý rok již od nás chtěli 5 tisíc korun a třetí rok to již bylo 15 tisíc korun. Takže takhle astronomicky to rostlo. Viděli, že se nám začalo dařit, takže chtěli i něco víc pro sebe. Abychom z toho mohli používat peníze na další ročníky, to nešlo. Vždy se našel někdo, kdo nás měl takzvaně v hrsti a my jsme se tomu museli hodně přizpůsobit."

Nentvich: "Je to tak, ale je to také o počasí. Dneska jsme dostali desítky SMS, kolik tady bude lidí. Nikdy předem nevíte, kolik vám na tuto akci přijde lidí. Je to také o tom, zda ti lidé chtějí přijít a podpořit tu akci tím, že přijdou, zaplatí vstupné a těší se na to, co jim zde nachystáme. Soutěží, kapel a legrace je zde přichystáno dost."

Já jsem to právě dnes viděl, co máte přichystáno – přetahování lidí s největším traktorem, který sem přivezl pan Šafář, soutěž v páce a další legrace. Ono se to nezdá, ale zabavit lidí po dobu třech dnů konání motosrazu není nijak jednoduché. A jak jsem to viděl, celý ten program řídíte vy dva. Bez pomoci všech vašich kamarádů, kteří vám s tím pomáhají, by to asi také nebylo možné. Jak to vypadá s pomocí vašich sponzorů?

Nentvich: "Téma sponzorů je dost důležitá věc. Bez sponzorů není možné takovou akci absolutně uspořádat. Jestli se nenajdou sponzoři, kteří to dnes podporují a jsou schopni vám poskytnout finance, abychom byli alespoň troch kryti tím, že máme za zády alespoň nějakou podporu, tak nejste schopni vůbec něco dělat. Děkuji všem sponzorům, kteří tuto akci podporují, kteří ji mají rádi a zúčastňují se ji. I ty ceny, které nám dávají, abychom mohli různé soutěže pořádat, to je vlastně moc důležité, aby to všechno fungovalo. Nejedná se jen o ceny do tomboly, jedná se třeba i o takový sponzoring, že vám sponzor tady tu louku poseká, nebo že přijedou a zapůjčí vám kamion. Takže vlastně i tyto drobnosti jsou střípky toho, aby se uskutečnilo to krásné a velké co zde vznikne."

Jak vidíte pořádání motosrazu do budoucna?

Prokop: "To jste teď nakousl ožehavou otázku, je to teď dost na vážkách."

Nentvich: "Vypadá to tak, že je to letos poslední ročník. Jestli se něco nezmění a neseženeme další sponzory, kteří nám pomohou to táhnout dál. Například z peněz rodinného rozpočtu to prostě nejde. Asi pochopíte, že když to tak děláme, že nám manželky nadávají a nemají nás za to moc rádi. Moje manželka teď byla šest let na mateřské dovolené, takže se na to nějaký ten čas na konání této akce našel. Na podzim nastupuje do práce a začneme oba natvrdo pracovat. Ten čas, který těmto srazům věnujeme, je neskutečný. Mrzí mne, že Vám musím říci, že tento 8. ročník je možná posledním v tomto našem krásném kraji. Jestli ještě nenajdeme nějaké pokračovatele, které chci dnes oslovit, a kteří mají tu energii shánět sponzory, objednávat všechny ty věci, které děláme a zajišťovat je. Uvidíme!"

Moc Vám oběma děkuji za rozhovor a chtěl bych Vám popřát to, aby tento ročník nebyl poslední a aby tyto motosrazy mohly pokračovat i v příštích letech.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)