Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • V sobotu se v Šonově u Broumova koná festival, který nemá tradici
banner

V sobotu se v Šonově u Broumova koná festival, který nemá tradici

Stanislav Pitaš

Středa, 11. července 2012

V sobotu se v Šonově u Broumova koná festival, který nemá tradici

V sobotu 14. července od 14 hodin začne na louce za hostincem U Pitašů v Šonově u Broumova hudební festival, který nemá, a ani asi nikdy mít nebude, tradici. Protože já nesnáším pravidelnost a ani tak neumím žít. Tento festival se vždycky dělal, a dělat bude, z lásky a z potřeby se sejít se starými kamarády a v klidu si pokecat.

Ne proto, že vloni a předloni a před deseti lety o tomto víkendu byl vždycky festival. Náš festival není nikomu věnován, nikomu se nepotřebuje podbízet. A nikdo do nikoho nebude prát několikahodinovou decibelovou smršť. Kapely zde nebudou hrát jako na běžícím pásu. Každá kapela má dostatek času na postavení a uklizení aparátu. U tohoto festivalu jde o to, aby si návštěvníci vůbec pamatovali, kdo zde hrál. Prostě pohoda. Tak, jako vždy, je zde místo určené pro ty, kteří si budou chtít někde postavit stan. Občerstvení bude zajištěno do rána, respektive do oběda.  

Opět je dramaturgie postavená na kamarádství s kapelami. U některých toto kamarádství trvá již přes 30 let. Například s Mikolášem Chadimou z MCH Bandu.

Dále se musím zmínit o tom, že nevystoupí Marián Varga, kterého hospitalizovali se zápalem plic. Všichni, kdo Mariána známe víme, že kdyby to jenom trochu šlo, tak by přijel. Všichni, kdo Mariána známe však víme, jaký to byl náruživý kuřák doutníků zn. Cora, které kouřil jako cigaretky. Marián má zápal plic každý rok, kromě loňského roku. My na něj vzpomínáme a přejeme mu  brzké uzdravení. Třeba vymyslím pro něj nějaký zajímavý koncert, zde na Broumovsku, až se uzdraví.

Podařilo se poměrně rychle sehnat za něj adekvátní (i když z jiného žánrového soudku) náhradu, a to v podobě kapely Už jsme doma.

Takže k jízdnímu řádu festivalu. Jako první vystoupí od 14 hodin kapela z Hronova Asfalto. Dále Máma Bubo, Už jsme doma, MCH Band, Dying Passion, Vítkovo kvarteto a jako poslední vystoupí Chaotic z Prahy. Předpokládaný konec festivalu je hodinu po půlnoci. Srdečně zvu všechny, kteří si chtějí užít festivalové pohody a sami jsou v pohodě. 

Dále bych chtěl upozornit na dva velice zajímavé koncerty, které rozhodně budou stát za to. Tak, jako se nám podařil husarský kousek v únoru s kapelou The Grande Mothers, tak 28. července v Šonově v areálu "u oveček" vystoupí legenda rockové hudby SBB z Polska. Jako předkapela bude hrát Aku - Aku z Teplic. Předprodej začne tuto sobotu.  Další hudební zázrak se uskuteční v neděli 2. září, a to v podání skupiny, která hraje dvakrát v roce. Jeden koncert bude v Šonově a druhý v Praze. Ovšem v Šonově toto vysoupení bude mít proti Praze samozřejmě koule. Jedná se o kapelu Aktuál Milana Knížáka.

Představovat Milana Knížáka je jako věřit našim politikům. Zbytečná námaha. Milan Knížák měl podmínku, že na pódiu musí být motocykl Harley - Davidson. Tak jsem chlapcům vzkázal, že tímto mne nemohou nikterak zaskočit, protože právě na těchto motocyklech zde místní hoši jezdí do kravína. Motocykl na vystoupení kapely Aktuál nakonec zapůjčí  přítel Igor Jirman z Broumova, který toto vnímá jako čest. Jako předskokani bude nová formace výtvarníka Libora Krejcara.

A potom, že se zázraky nedějí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)