Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Vedoucí Lotrů se vzdělávali. Sami sebe a celý víkend
banner

Vedoucí Lotrů se vzdělávali. Sami sebe a celý víkend

Karel Neuschl, Lotři Hronov

Neděle, 20. listopadu 2016

Vedoucí Lotrů se vzdělávali. Sami sebe a celý víkend

Zdravověda, vedení her, ale také lanové aktivity či rozpočtování akce, to bylo jen pár témat, které patnáctka vedoucích a instruktorů probrali za jeden víkend v Dědově u Teplic nad Metují. Chybět nemohli ani vedoucí turistického oddílu Lotři z Hronova.

Dětí v oddíle přibývá, přibývá i mladých vedoucích a upřímně – i vedoucí si někdy chtějí hrát a být těmi dětmi. A tak jsme byli. Chvíli dětmi, chvíli žáky, chvíli učiteli, chvíli kuchaři. Z oddílového teambuildingu se vracíme spokojení, poučení, najedení a plní zážitků. Stejně jako Lotři po akci.

Každý z účastníků měl čas nastudovat si z veřejně dostupných zdrojů téma, které organizátor akce předem zvolil. Překvapilo nás, kolik si toho můžeme vzájemně předat. Mnoho témat navíc doplňovalo i profesní dráhu jednotlivých dobrovolníků. Opravdové umění zaujmout předvedli také ti, kteří měli témata, které se vůbec nekryjí s jejich profesní dráhou, protože ještě studují.

A nejlepší příklad toho, že to má smysl, se nám naskytl o týden později, kdy si čtveřice osmnáctiletých vedoucích zorganizovala víkendovou účast na celostátní soutěži turistických oddílů - Vyzvědači.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)