Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Vzpomínkou na hrdiny jsou květy vlčích máků
banner

Vzpomínkou na hrdiny jsou květy vlčích máků

Michaela Plchová

Čtvrtek, 11. listopadu 2021

Vzpomínkou na hrdiny jsou květy vlčích máků

K 11. listopadu patří tradičně slavnost svatého Martina a lampionové průvody. Celosvětově se v na tento den ale slaví také Den válečných veteránů, k němuž se Česko přidalo v posledních 7 letech. Jeho symbolem se staly květy vlčích máků, který kdysi pokrývaly hroby padlých v 1. světové válce.

Pod hlavičkou neziskové společnosti Post Bellum, která se věnuje zaznamenávání příběhů hrdinů a pamětníků, se po celý listopad koná veřejná sbírka. Její výtěžek je použitý právě na podporu válečných veteránů a dalších bojovníků za svobodu v Centru pomoci Paměti národa. Jejich příběhy potom zaznamenávají badatelé v Paměti národa a vy si je můžete poslechnout například na Českém rozhlasu Plus v pořadu Příběhy 20. století.

Celkem se do veřejné sbírky, reprezentované kvítkem vlčího máku, zapojilo na 300 měst a obcí ve 14 krajích. Na více než 850 sbírkových místech za pomoci 600 dobrovolníků se zatím rozdalo 140 tisíc vlčích máků. Pokud tedy potkáte v ulicích Broumova dobrovolníky s vlčími máky, kupte si kvítek. Jeho připnutím vyjadřujete úctu všem, kteří v minulosti i v novodobé historii bojovali za svobodu a demokracii.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)