Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Workshopové dovádění v Muzeu papírových modelů
banner

Workshopové dovádění v Muzeu papírových modelů

Martina Váňová, Muzeum papírových modelů

Sobota, 4. října 2014

Workshopové dovádění v Muzeu papírových modelů

Papír je jeden z nejstarších materiálů. V polickém Muzeu papírových modelů ho používáme každodenně. V neděli 19. října můžete přijít na celodenní dávku tvoření. Necháme se inspirovat papírem a pod vedením Martiny Noskové prožijete radost nad vlastnoručně vyrobenými náušnicemi nebo úžasnými podzimními dekoracemi, které potěší vaše blízké, nebo zkrášlí váš příbytek.

Vyzkoušíme si techniku Twistart. Technika je velice mladá, proto i potřeby k ní nejsou běžně k dostání. Vychází z krouceného papírového provázku, který je po zkroucení barven. V MPM si ji vyzkoušíte na výrobě květin.

Scrapart, technika, která bude jako další v pořadí je jedním z posledních fenoménů posledních let. Technika využívá papírových výseků, jízdenek, razítek, mašliček i speciálních patentů. Výroba takových alb je náročná nejen finančně, ale hlavně časově s lektorkou však i tuto techniku hravě pochopíte.

Quilling, technika stáčení papíru vznikla pravděpodobně už ve starém Egyptě. Origami je poměrně známá technika a vytvoříme si náušnice s podzimní tématikou. Den zakončíme techniku Iris folding. Dostala se k nám z Holandska, kde obyvatelé začali vyrábět obrazce z vnitřních stran obálek.

Počet míst je omezen. Rezervace místa je nutná do 13. října v MPM. Workshop začíná v 9 hodin a končí v 17 hodin, během dne bude přestávka na oběd. Na workshopu bude možné si zakoupit v akční ceně brožuru s návody na originální výrobky. Cena workshopu včetně materiálu je 375 korun, pro pedagogické pracovníky 340 korun.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)