Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Z osudů absolventů broumovského gymnázia
banner

Z osudů absolventů broumovského gymnázia

Milan Kulhánek

Úterý, 30. srpna 2016

Z osudů absolventů broumovského gymnázia

Jsou mladí a úspěšní. A jedno mají společné - jsou to absolventi broumovského gymnázia.

Z Broumova do Bostonu

Tomáš Duda, maturant z roku 2012, se věnuje ve firmě SCS Software programování webů, užitečných nástrojů uvnitř firmy a marketingu. Společnost patří k předním výrobcům počítačových her. Firma byla založena v polovině 90. let. Společnost vyvíjí herní série 18 Wheels of Steel, Hunting Unlimited a Euro Truck Simulator a také jednotlivé hry, např. Bus Driver, Trucks & Trailers a Scania Truck Driving Simulator. SCS Software vyvinul svůj vlastní herní engine Prism3D, který používá drtivá většina jeho her. Posledním produktem firmy SCS Software je velmi úspěšná hra American Truck Simulator. Tomáš pracovně navštívil nedávno Londýn a americký Boston, a také přispěl významnou částkou na studia našeho adoptivního indického chlapce Arwina. Tomáši, děkujeme.

Pozdrav z Nového Zélandu

Kateřina Vlčková zdraví všechny učitele a studenty gymnázia z Nového Zélandu. Kateřina, maturantka z 2012, absolvuje první semestr posledního roku magisterského studia na University of Otago v Dunedinu na Novém Zélandě. Kmenovou školou Kateřiny je Karlova univerzita Praha. Fotografie nám poslala ze srpnové lyžovačky v Queenstownu. Děkujeme za pozdrav a přejeme příjemný pobyt na opačné polokouli.

Úspěšná brněnská bloggerka

Markéta Bártová maturovala v roce 2012. Dnes mimo jiné má svůj vlastní blog věnovaný módě a zdravému životnímu stylu. Markéta strávila několik posledních měsíců v USA, cestovala po Dominikánské republice, nyní žije v Brně. Její blog můžete sledovat zde.

Milé setkání

Když potkáte bývalého studenta a on vás ještě k tomu rád vidí, tak to je fajn. Takové milé setkání bylo v broumovské prodejně Penny s Františkem Langerem, maturoval 2009. Symbolické je to, že František byl během studia na stáži v Brazílii, kde nedávno probíhala olympiáda. Dnes již MUDr. František Langer pracuje ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Když jsme u lékařů, tak všichni Broumováci, kteří měli jako svého praktického lékaře MUDr. Kmoníčkovou, mají od 1.srpna nového lékaře - MUDr. Jana Homolku, také našeho absolventa, maturoval 2004.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)