Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Žákyně broumovské Základní školy Hradební postoupila do krajského kola v angličtině
banner

Žákyně broumovské Základní školy Hradební postoupila do krajského kola v angličtině

Mgr. Naděžda Dvořáková, zástupkyně ředitele školy

Pátek, 7. března 2014

Žákyně broumovské Základní školy Hradební postoupila do krajského kola v angličtině

Andrea Hejcmanová, žákyně 9. A Základní školy Hradební v Broumově, postoupila do krajského kola v angličtině. V loňském roce v okresním kole obdržela diplom za účast, letos vybojovala postup. Vloni sbírala zkušenosti, letos se s paní učitelkou Danou Frömmelovou zaměřily na konverzační témata, na rozšiřování slovní zásoby a ústní projev.

Co plánuje Andrea na dny, které jí do krajského kola zbývají? "Mám ještě skoro dva týdny na přípravu. Zaměřím se na témata, kde mám ještě rezervy. Paní učitelka mi půjčila domů učebnice, ze kterých se budu učit ještě další slovíčka. Plánuji, že se angličtině budu věnovat každý den, asi hodinu, možná i víc."

Zajímalo mne, jak překonává trému? "Určitě jsem měla letos menší trému než minulý rok. Věděla jsem, do čeho jdu. Některé tváře jsem znala z loňska. Těžké bývá čekání – než na vás přijde řada, než vyhlásí výsledky. Snažím se sama sebe uklidnit, vždyť už účast v okresním kole je úspěch. S sebou si beru knížku na čtení, abych tolik nevnímala nervozitu druhých."

Andrea se chystá také na zkoušky na gymnázium v Broumově. Na základní škole jí učení jde dobře a není zatím vyhraněná ve svých zájmech. Na gymnáziu se určitě chce učit latinsky. Jako samouk zkouší japonštinu, protože jí Japonsko připadá jako velmi zajímavá země. Držíme Andree palce. Dělá nám radost.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)