Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Září v Muzeu papírových modelů bude plné nových zážitků
banner

Září v Muzeu papírových modelů bude plné nových zážitků

Martina Váňová, Muzeum papírových modelů

Neděle, 30. srpna 2015

Září v Muzeu papírových modelů bude plné nových zážitků

Police nad Metují láká v měsíci září na vernisáž nové krátkodobé výstavy minimodelů, nově otevřenou BB kavárnu hned vedle muzea a na další doprovodný program. Místní Muzeum papírových modelů připravuje další krátkodobou výstavu, která bude mapovat současný modelářský fenomén v Čechách. Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 28. září od 15 hodin. Na vernisáž je vstup do všech expozic zdarma.

Minimodely budou v muzeu poprvé vystaveny formou dioramat. Poprvé se představí autorsky jednotlivci z celé České republiky, například František Kováčik, Lubomír Blichár, Michal Rozínek, Ivan Chmela, dále modeláři Jiří Abel, František Běhounek, Karel Vlásek nebo Kamil Štol. K vidění budou unikáty i v měřítku menším než 1:100. Těšit se můžete na průřez celou historií minimodelů, od základních krabičkových modelů až k těm nejpropracovanějším.

K výstavě minimodelů za podpory časopisu ABC muzeum připravuje soutěž. Ta nebude omezená věkem ani šikovností rukou. V soutěži půjde především o nápad, vtip a odvahu. Podrobné znění pravidel bude uveřejněno na www.mpmpm.cz .

V září muzeum opět otevře kroužek pro všechny děti. Od 16. září, každou středu od 14 do 15:30 hodin, je možné se kdykoliv připojit a vyzkoušet si nejen stavbu papírových modelů, ale i mnoho dalšího. V muzeu děti tvoří objekty z lepenky, zkouší různé papírové techniky jako je Kašírování, Quilling, Origami, CandyBag, Tea Bag Folding nebo Fleurogami.

Muzeum papírových modelů můžete navštívit zdarma a to vždy první pondělí v měsíci. Návštěvu spojte třeba s ochutnávkou nové BB kavárny, která se nachází hned vedle muzea. Ta nabízí oázu klidu v příjemném prostředí, které svými nezaměnitelnými kresbami dotvořil Jaroslav Soumar.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)