Tataráček z uzeného pstruha z Ryby na hrázi
Pokud se vydáte do Broumovských stěn po hrázi hlavňovského rybníka, je restaurace Ryba na hrázi příjemným začátkem, či koncem vaší cesty. V kuchyni pracují nadšené kuchařky Lucie a Veronika. Jejich vášní je vymýšlení různých dobrot. Inspiraci nacházejí při cestách po zemích jako je třeba Španělsko, Holandsko, Kanada nebo Nový Zéland.
Maso, nebo zelenina?
Veronika: Užívám si přípravu masa.
Lucie: Ráda kuchtím ze zeleniny a ryb a peču moučníky.
Vaříte intuitivně, nebo podle receptů?
Vaříme podle receptů a intuitivně si je pak doladíme.
Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo?
Veronika: Miluji pálivou mexickou kuchyni, holandský řízek s kaší a okurkový salát.
Lucie: Ráda ochutnávám různé experimenty ze zeleniny. Momentálně jsou pořád mým hitem kapří hranolky.
Samozřejmě si obě libujeme i v klasické české kuchyni.
Kam byste vzaly své partnery na večeři?
Společně bychom doporučily lokální Kovářovu kobylu ve Zdoňově.
Veronika: Šla bych na „flákotu“ do Čestru v Praze nebo do pražské Sapy.
Lucie: Ráda bych se s partnerem vrátila do novozelandské Motueky do Toad Hall na skvělý sendvič s jehněčím.
Jaký recept na léto byste čtenářům představily?
Představily bychom vám letní záležitost, protože je to hodně svěží – recept na náš oblíbený tataráček z uzeného pstruha.
Recept spolu s postupem:
Filet z uzeného pstruha natrháme do misky, přidáme kapary, nasekaný kopr, hrubozrnnou hořčici, jemně nasekanou červenou cibuli, čerstvě mletý pepř a šťávu z citronu. Poměr ingrediencí si zvolte dle chuti. Jako přílohu doporučujeme topinky. Dobrou chuť!