Denisa Burgetová z teplické hotelovky obsadila 3. místo na celostátní gastronomické soutěži Svačina roku s Rio Mare
Nadějná kuchařka Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují obsadila 3. místo v 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Denisa uspěla se svojí svačinkou konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem, obložené vlažným rajčatovým salátkem.
Finále hodnotila odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole a viceprezidenta AHR ČR Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provedla účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová. Letošní 5. ročník celostátní soutěže Svačina roku Rio Mare pořádala společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.
Celkem se letošního ročníku zúčastnilo 38 středních škol se zaměřením na gastronomii. Soutěžící měli za úkol připravit zdravou a chutnou svačinu za použití tuňákových výrobků Rio Mare.
"Naše škola se již pátým rokem účastní soutěže Svačinka roku s Rio Mare. Soutěž je dvoukolová. První kolo je korespondenční a do druhého kola postupuje 15 finalistů.
Každý z našich studentů může vymyslet pokrm a oslovit svého učitele odborného výcviku nebo učitele odborných předmětů a svůj recept vyzkoušet. Vybíráme pět nejlepších receptů, a ty postupují do korespondenční soutěže. Už pětkrát se nám podařilo dostat se do finále! Čtyřikrát jsme skončili s bramborovou medailí, na čtvrtém místě. Letos se žákyně prvního ročníku Denisa Burgetová, kterou vede učitel odborného výcviku Jiří Musil, umístila na krásném třetím místě. Vedení školy děkuje za příkladnou reprezentaci školy a přejeme Denise hodně podobných úspěchů," komentovala úspěch studentky školy vedoucí praktického vzdělávání Mgr. Soňa Jansa Šrůtková.