Skvělé nápoje aneb Teplická hotelovka doporučuje: fizz
Fizzy jsou nápoje, které "syčí". Tyto nápoje jsou velmi oblíbené. V našich zeměpisných šířkách je jistě nejznámější drink s názvem Gin Fizz.
Fizz se připravuje z lihoviny, citronové šťávy, cukru nebo cukrového sirupu. Nakonec se k tomuto základu dolije sodovka nebo šumivé víno. Od toho také název fizz, což v angličtině znamená syčení, šumění.
Nápoje se podávají ve vyšších sklenicích a bublinky jako sekt či soda se do základu tzv. atakují. To znamená, že se vpravují do nápoje pod tlakem. K tomu se využívá například sifonová lahev. Ve chvíli, kdy drink opouští barmanovu ruku, musí šumět či syčet (fizzovat). Jinak by nebyl hoden svého jména. Fizzů existuje mnoho druhů.
My jsme pro vás vybraly osvědčený koktejl, který je velmi osvěžující, lahodný a hodí se jak na banket, tak i na rodinnou oslavu a to po celý rok.
Loreta FIZZ
Do šejkru vložíme led, přidáme 5 cl ginu, 5 cl grepového džusu a 1 lžičku moučkového cukru. Vše protřepeme a nalijeme do vyšší sklenice. Sodovku do nápoje vpravíme nejlépe ze sifonové láhve. Vzniklý osvěžující alkoholický nápoj dekorujeme řezem citronu a ihned podáváme.
Pohodu při sklence dobrého moku přeje Střední škola hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují.