Teplický tip na zdravou rybí svačinku
První kolo celostátní gastronomické soutěže Svačina roku Rio Mare 2019 je uzavřeno. Nyní odborná porota v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou vybere z bezmála 160 rybích receptů 15 finalistů. O postup do finále usilují také studenti ze Střední školy hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují. Kdo postoupí do finále, bude známo do 22. listopadu 2019.
Do letošního 7. ročníku soutěže se přihlásilo rekordních 47 škol, které soutěží o ceny v celkové hodnotě 45 000 Kč. Úkolem studentů je připravit zdravou svačinu s využitím rybích výrobků Rio Mare. Letošní novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky.
Nejlepší patnáctka budoucích kuchařů a kuchařek postoupí do živého finále, které se koná ve středu 4. prosince 2019 v kulinářském studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích. Do soutěže bude letos opět zapojená také veřejnost, která může hlasovat na FB Rio Mare. Hlasování bude spuštěno od 25. do 29. listopadu 2019.
Na fotografii je slaný croissant plněný tuňákem od teplické studentky Sáry Vlčkové.