Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání

Novinařina si mě přitáhla sama

Michaela Mašková, foto Tomáš Hájek Pátek, 7. června 2024

V Páteční štafetě odpovídá redaktorka Našeho Broumovska Bára Fialová.

Novinařina si mě přitáhla sama

Redakce Našeho Broumovska: Báro, jaké to je být regionální novinářkou? Do jakých situací tě tahle práce staví a proč ses rozhodla dělat lokální novinařinu?

Bára Fialová: Je to super! Je to akční, vzrušující, trošku detektivní práce se zajímavými lidmi na nevšedních místech. Někdy je stresující, občas musíte klást nepříjemné otázky. Lokální novinařina je asi stejná jako každá jiná – snažíte se psát o tom, co má pro lidi význam. Co je zajímá a co je trápí.

K novinařině jsem se nerozhodla, nestudovala jsem ji. Přitáhla si mě tak nějak sama. Nejprve do sportovní a zpravodajské redakce Brněnského deníku Rovnost, pak brněnské MF DNES, na stránky časopisu Bylinkář, magazínu Venkov a styl a teď na Naše Broumovsko.

Dělala sem rozhovor s Adamem Ondrou, když ještě neměl občanku, Václava Havla jsem se ptala, co by dal Ústavnímu soudu k narozeninám (prý novou ústavu) a Mirka Topolánka na jachty v Itálii (pamatujete?!). Byla jsem na ovčí farmě na konci světa, v třídírně odpadů, na aukcích, ve věznici… Jsem vděčná za tu deníkářskou dřinu i za aktivity Agentury pro rozvoj Broumovska, protože bych si nepomyslela, že tuhle práci na Broumovsku budu moci dělat.

 

Co tě těší na životě na Broumovsku?

Krásná příroda, svérázní obyvatelé, bohatá historie a jako lezec musím říct, že to tady je kousek do skal. 

 

Jaký je tvůj největší kulturní zážitek v poslední době?

Miluji sport, kdysi jsem dokonce hrála chvíli hokej (za Karvinou), takže jedině příběh zlatého týmu – Pragano 2024! Božská chemie, kterou připravil trenér Radim Rulík, mě dojala. Pastrňák na Hrad! Ne protože je nejlepší, ale „bo je tež z Haviřova“.

 

Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo, a pokud nám prozradíš, i tvůj největší jídelní prohřešek?

Tak do cely smrti bych si asi objednala medium rare steak s hranolky a pepřovou omáčkou. A plzeň samozřejmě. Možná kulajdu a parmskou šunku, salát s rukolou, cherry rajčátky a dobrým olivovým olejem. Horkou čokoládu a španělské churros a zmrzlinu se slaným karamelem… Ach já nevím, je toho tolik, co by stálo za hřích!

 

Kdyby ses mohla kohokoli na cokoli z Broumovska zeptat, koho a na co by ses zeptala?

Ráda bych se zeptala doktora Ziada El Jamala, který má ordinaci v broumovské nemocnici, kdy byl naposled v rodném Libanonu, jaká tam je teď situace a po čem se mu z domova nejvíce stýská?

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

  • Vit Blaha
    Datum: 8. 6. 2024 00:20

    "...do cely smrti bych si asi objednala medium rare steak s hranolky a pepřovou omáčkou. A plzeň samozřejmě. Možná kulajdu a parmskou šunku, salát s rukolou, cherry rajčátky a dobrým olivovým olejem. Horkou čokoládu a španělské churros a zmrzlinu se slaným karamelem… " Až na tu horkou čokoládu to mám úplně stejně... Jen bych teda začal asi tou kulajdou... :-)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)