Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání

Novinařina si mě přitáhla sama

Michaela Mašková, foto Tomáš Hájek

Pátek, 7. června 2024

Novinařina si mě přitáhla sama

V Páteční štafetě odpovídá redaktorka Našeho Broumovska Bára Fialová.

Redakce Našeho Broumovska: Báro, jaké to je být regionální novinářkou? Do jakých situací tě tahle práce staví a proč ses rozhodla dělat lokální novinařinu?

Bára Fialová: Je to super! Je to akční, vzrušující, trošku detektivní práce se zajímavými lidmi na nevšedních místech. Někdy je stresující, občas musíte klást nepříjemné otázky. Lokální novinařina je asi stejná jako každá jiná – snažíte se psát o tom, co má pro lidi význam. Co je zajímá a co je trápí.

K novinařině jsem se nerozhodla, nestudovala jsem ji. Přitáhla si mě tak nějak sama. Nejprve do sportovní a zpravodajské redakce Brněnského deníku Rovnost, pak brněnské MF DNES, na stránky časopisu Bylinkář, magazínu Venkov a styl a teď na Naše Broumovsko.

Dělala sem rozhovor s Adamem Ondrou, když ještě neměl občanku, Václava Havla jsem se ptala, co by dal Ústavnímu soudu k narozeninám (prý novou ústavu) a Mirka Topolánka na jachty v Itálii (pamatujete?!). Byla jsem na ovčí farmě na konci světa, v třídírně odpadů, na aukcích, ve věznici… Jsem vděčná za tu deníkářskou dřinu i za aktivity Agentury pro rozvoj Broumovska, protože bych si nepomyslela, že tuhle práci na Broumovsku budu moci dělat.

 

Co tě těší na životě na Broumovsku?

Krásná příroda, svérázní obyvatelé, bohatá historie a jako lezec musím říct, že to tady je kousek do skal. 

 

Jaký je tvůj největší kulturní zážitek v poslední době?

Miluji sport, kdysi jsem dokonce hrála chvíli hokej (za Karvinou), takže jedině příběh zlatého týmu – Pragano 2024! Božská chemie, kterou připravil trenér Radim Rulík, mě dojala. Pastrňák na Hrad! Ne protože je nejlepší, ale „bo je tež z Haviřova“.

 

Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo, a pokud nám prozradíš, i tvůj největší jídelní prohřešek?

Tak do cely smrti bych si asi objednala medium rare steak s hranolky a pepřovou omáčkou. A plzeň samozřejmě. Možná kulajdu a parmskou šunku, salát s rukolou, cherry rajčátky a dobrým olivovým olejem. Horkou čokoládu a španělské churros a zmrzlinu se slaným karamelem… Ach já nevím, je toho tolik, co by stálo za hřích!

 

Kdyby ses mohla kohokoli na cokoli z Broumovska zeptat, koho a na co by ses zeptala?

Ráda bych se zeptala doktora Ziada El Jamala, který má ordinaci v broumovské nemocnici, kdy byl naposled v rodném Libanonu, jaká tam je teď situace a po čem se mu z domova nejvíce stýská?

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

  • Vit Blaha
    Datum: 8. 6. 2024 00:20

    "...do cely smrti bych si asi objednala medium rare steak s hranolky a pepřovou omáčkou. A plzeň samozřejmě. Možná kulajdu a parmskou šunku, salát s rukolou, cherry rajčátky a dobrým olivovým olejem. Horkou čokoládu a španělské churros a zmrzlinu se slaným karamelem… " Až na tu horkou čokoládu to mám úplně stejně... Jen bych teda začal asi tou kulajdou... :-)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)