Krajský přebor je pro broumovský fotbal zatím vzdálený
V Páteční štafetě odpovídá předseda fotbalového oddílu TJ Slovan Broumov Ladislav Hanzlík.
Jan Meier: Zeptám se předsedy fotbalového oddílu Slovanu Ladislava Hanzlíka, co by bylo potřeba, aby se broumovský fotbal zase dostal tam, kam tradičně patří. Tedy alespoň na špici současné soutěže nebo ještě raději k důstojné roli v krajském přeboru.
Ladislav Hanzlík: Děkuji za otázku, budu to muset vzít velmi zeširoka. Podle mě je pro nás aktuálně 1.A třída strop. Krajský přebor je pro broumovský fotbal v tuto chvíli velmi vzdálen. Na tom, abychom se pohybovali na špici 1.A třídy, se už pracuje a to tím, že nabíráme fotbalisty z blízkého okolí. Je nezbytné, aby bylo v mužstvu dostatek hráčů a ti v tomto počtu také společně trénovali. To se jistě odrazí i na výsledcích.
Momentálně probíhá i hráčská obměna, končí nám někteří starší hráči a další budou následovat. Proto jsme rádi, že tu máme hráče, kteří se vrátili například z Náchoda i odjinud.
Bohužel jsme také limitováni možnostmi, které nám náš výběžek nabízí. Je pro nás mnohem složitější oslovit hráče a dostat ho k nám, než to mají týmy kolem Hradce Králové. Vlastně jsme odkázáni hlavně na ty, které si vychováme v mládeži a musíme doufat, že se zase vrátí zpět. Nicméně mnoho mladých hráčů odchází z našeho kraje pryč.
Zkrátka nezbývá než doufat, že zase doroste generace, která by byla schopna hrát v nejvyšších patrech A třídy, nebo dokonce i vyšší soutěž. Tímto bych chtěl také poděkovat za podporu našemu městu, protože bez ní už bychom stěží fungovali.
Co Vás těší na životě na Broumovsku?
Klid, který tu máme, krásná příroda hned za barákem. Společnost lidí, která je tu ve většině případů laskavá a drží pospolu.
Jaký je Váš největší kulturní zážitek v poslední době?
Tak to bude určitě květnový koncert skupiny Rammstein v Praze. To byl opravdu zážitek ve všech směrech. Jak hudební stránka, tak i show byla skvělá. Jsem rád, že jsem je mohl ještě slyšet naživo.
Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo, a pokud nám prozradíte, i Váš největší jídelní prohřešek?
Mám rád všechno jídlo a nejvíc českou kuchyni... Takže vlastně cokoli jím, je vždycky prohřešek.
Kdybyste se mohl kohokoli na cokoli z Broumovska zeptat, koho a na co byste se zeptal?
Zeptal bych se pana Jakuba Šafáře, jestli ho teplejší zimy zatím stále neodradily od nadšení a práce na lyžařském areálu Janovičky. Co plánuje do budoucna a jaké jsou novinky na letošní zimu?