Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • 65. ročník Polických divadelních her se blíží
banner

65. ročník Polických divadelních her se blíží

LENKA SLAVÍKOVÁ

Pátek, 21. září 2012

65. ročník Polických divadelních her se blíží

Od září do listopadu ožije Police nad Metují divadlem. V Kolárově divadle se budou konat již 65. Polické divadelní hry – nesoutěžní divadelní přehlídka ochotnických souborů.

Dlouhá tradice se odvíjí nejenom od založení spolku polických ochotníků Kolár v roce 1877, ale také od otevření Kolárova divadla roku 1940, při němž bylo uvedeno 10 divadelních inscenací. Tehdy byl položen základní kámen pro vznik každoročně se opakujícího festivalu. Pro půlkulaté jubileum jsme se rozhodli program polických her obohatit a možná i trochu překvapit diváky stávající, pro které se návštěva polických her stala již každoroční milou tradicí.

Kromě lákavých titulů v podání ochotníků z celého regionu jsou novinkou letošního ročníku umělecké workshopy: taneční (afro-tanec), výtvarný (akční malba), hudební (bubenický) a „sochařský" (drátkování), které budou program tematicky doplňovat. Termíny workshopů spolu s bližšími informacemi budou uveřejněny na webových stránkách www.policko.cz a samostatných plakátech.

Na co se tedy můžete těšit? Pětašedesátý ročník zahájí 28. září od 19 hodin koncert skupiny Žalman & spol. Hned následující den uvede polický ochotnický soubor Kolár inscenaci „Tři na lavičce" v režii Ivany Richterové. „Na útěku" zastihnete 23. listopadu (termín byl kvůli nemoci přesunut na listopad) vynikající Zlatu Adamovskou a Janu Štěpánkovou. Utíkají ze svých domovů, aby se osvobodily od pout, která je svazují, a zároveň zjišťují, že štěstí je možné naleznout právě během cesty k němu. „Klíče na neděli" Antonína Procházky si 14. října symbolicky předají ochotníci souboru J. K. Tyl Meziměstí, které s předchozím titulem spojuje zejména téma nudy a stereotypu, co postavy zažívají. Rozhodnou se tedy vyměnit si manželky. Drama o osudové lásce rytíře des Grieux a krásné „Manon Lescaut" můžete zhlédnout 20. října v podání Divadla Broumov. 27. října pak budete mít možnost naposledy zažít neopakovatelnou atmosféru "Ptačí klece" polického ochotnického souboru. Záletného Petra Voka, jeho dobrodružství a peripetie s ženami uvidíte 2. listopadu v představení souboru F. A. Šubert z Dobrušky „Ženy pana Voka". A pro děti jsme na 8. listopadu připravili úspěšnou pohádku olomouckého poloprofesionálního divadla Tramtarie „O pračlovíčkovi", ve kterém se ocitneme ve světě dinosaurů a seznámíme se s pračlověkem. S tím, jak postavil první domeček, musel objevit, jak je dobrý oheň, jak vyzrál nad tyranosaurem a také zjistil, že ve dvou jde všechno líp. Jubilejní ročník 10. listopadu symbolicky zakončí Maškarní rej. Kolárovo divadlo, respektive většina jeho prostor včetně zákulisí, bude otevřené divadelníkům, nedivadelníkům, všem, kteří se na Polických divadelních hrách podíleli, byli jejich součástí, ať už jako diváci nebo jako herci nebo se jen chtějí podívat. Tento večer umožní mj. sdílet své pocity, dojmy a diskutovat o minulém viděném i budoucím, nebo se jen bavit.

Předprodej vstupenek na jednotlivá představení odstartoval na konci srpna na Infocentru v Pellyho domech ( infocentrum@policko.cz). I na letošní ročník her je možné zakoupit si permanentku. Ta je přenosná a zajišťuje stejné místo v hledišti po celou dobu her, případně i jisté místo na vybraných workshopech.

Doufáme, že Vám letošní ročník přinese zajímavé kulturní zážitky, které přispějí k rozšíření Vašeho pohledu na svět, zamyšlení o životě, mezilidských vztazích, i třeba k vlastní umělecké či duchovní činnosti a tvořivosti. Budeme se tedy těšit nashledanou v divadle!

Mgr. Lenka Slavíková, ředitelka Pellyho domů

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)