Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Akademie dětí MŠ Broumov 2016 už je minulostí
banner

Akademie dětí MŠ Broumov 2016 už je minulostí

KATEŘINA OSTRADECKÁ

Úterý, 14. června 2016

Akademie dětí MŠ Broumov 2016 už je minulostí

Městské divadlo v Broumově znělo v úterý a ve středu 7. a 8. června smíchem a veselím. Jako každým rokem na počátku měsíce června tu i letos vystoupily děti z mateřské školy na Akademii MŠ Broumov, aby svým rodičům, příbuzným a kamarádům ze školy i školky předvedly, co se před odchodem do školy naučily. 

Před odpoledním vystoupením divadlo doslova praskalo ve švech. Jako první vystoupil sboreček Zvoneček s programem Cirkus jede.

"Děti se tu ukázaly v novém oblečení, které korespondovalo s jejich cirkusovým vystoupením. Materiál na sukýnky a kalhoty jsme sponzorským darem získali od a. s. Veba Broumov, a abychom se nemuseli zavinout do pruhů látky, poprosili jsme o pomoc s ušitím paní Olinu Peitnerovou. Tím bychom chtěli poděkovat za vstřícnost všem, kteří se na tvorbě oblečení podíleli, bude nám sloužit i v dalších letech," sdělila Táňa Loudová, ředitelka MŠ Broumov,

V letošním roce na Akademii MŠ vládly pohádky. Jedna byla Popletená, druhá Malovaná. Ve třetí pohádce léčil doktor Bolíto nemocná zvířátka.

"Děti se na jevišti náramně bavily a strhly do své veselé nálady i publikum. V Malované pohádce paní učitelka Plešingerová ušila dětem krásné masky a jejich pohádka byla plná překvapení. Kromě pohádek se na jevišti objevilo také kuchařské taneční číslo - na place bylo rovných osmnáct kuchtíků s vařečkou a velkým hrncem. A než se vše dovařilo až do konce, předvedly děti ze školky u pyramidy pružnou tělovýchovnou chvilku. Většina z vystupujících na prknech, co znamenají svět, pomalu končí docházku do předškolního zařízení a raketovým tempem se řítí do toho skutečného a již povinného vzdělávání. My jim přejeme ve škole hodně úspěchů a těšíme se na další ročník naší Akademie. Díky všem, kteří se na nás přišli podívat, rodičům, kteří nám pomohli s výrobou kostýmů, Tomáši Cirklovi za pomoc v zákulisí a díky za celkovou podporou, a to i ze strany zřizovatele," dodala Táňa Loudová.

Foto: archiv školky

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)