Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Bára Hrdá z broumovského souboru získala cenu za hlavní ženský herecký výkon na festivalu Sítko v Brně
banner

Bára Hrdá z broumovského souboru získala cenu za hlavní ženský herecký výkon na festivalu Sítko v Brně

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 16. června 2011

Bára Hrdá z broumovského souboru získala cenu za hlavní ženský herecký výkon na festivalu Sítko v Brně

Bára Hrdá z broumovského Divadelního souboru Hlavy získala cenu za hlavní ženský herecký výkon za roli umrlce v představení Kytice na divadelním festivalu Sítko 2011 v Brně. Tuto přehlídku, která byla letos v termínu 4. až 7. června, každoročně pořádá Divadelní fakulta Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.

Divadelní soubor Hlavy při Základní umělecké škole v Broumově získal s představením Kytice již několik úspěchů na soutěžích a divadelních festivalech. Vystupoval mimo jiné i na náchodské přehlídce Prima sezóna. Hudební drama Kytice nastudovali mladí herci a herečky na motivy knihy Karla Jaromíra Erbena v režii Jana Holka, který složil i hudbu. V Broumově se soubor opět představí při festivalu Malé letní divadlení na nádvoří kláštera. Podle slov Jana Holka se toto vystoupení odehraje v netradiční a rozšířené verzi. 

Cílem festivalu Sítko v Brně je sjednotit výstupy z výuky divadlo na JAMU za aktuální akademický rok, ale také díky hostování jiných vysokoškolských pracovišť zabývajících se dramatickou výchovou i neprofesionálních souborů, vytvořit prostor pro konfrontaci názorů a zkušeností. Nabízí zároveň i setkání studentů, pedagogů a dalších lidí zajímajících se o divadlo a dramatickou výchovu.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)