Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Barokní perla Broumovska – benediktinský klášter se promění v divadelní jeviště
banner

Barokní perla Broumovska – benediktinský klášter se promění v divadelní jeviště

JITKA EXNEROVÁ, INFOCENTRUM BROUMOV

Pondělí, 26. června 2017

Barokní perla Broumovska – benediktinský klášter se promění v divadelní jeviště

V červenci se uskuteční 12. ročník festivalu Malé letní divadlení a po jedenácté se promění broumovský klášter v divadelní jeviště. Letošní ročník se uskuteční v termínu 18. – 22. července 2017 a k vidění budou divadelní tituly v podání amatérských i profesionálních herců.

Festival zahájí Divadlo D5 pohádkou o dvou nerozlučných kamarádech Kátě a Škubánkovi. Tento večerníčkový seriál vznikl již v 80. letech a baví děti i v současné době. V podání tohoto divadelního souboru jsme už v Broumově shlédli hry Čtyřlístek v pohádce nebo Krysáci a ztracený Ludvík. Večer nás manželé Evženie a Jaroušek zavedou do jejich hádavého života, který je plný komických situací. Komedii ze současnosti s názvem Zítra to roztočíme, Jaroušku! má na svědomí herec, textař a profesor herectví Jaroslav Sypal. Hrají Kateřina Kornová, Jaroslav Sypal, Martin Maxa, Josef Mladý a další.

Nezávislé alternativní loutkové divadlo Buchty a loutky má ve svém repertoáru představení pro děti i dospělé. V jejich představeních najdete kombinaci starých i nových loutek. Použity jsou i nejnovější technologie. Broumovskému publiku představí inscenaci o zlotřilém šlechtici, který usiluje o ruku krásné Anny - Don Šajn.

Svoji premiéru si při 12. ročníku divadlení odehraje ochotnický divadelní soubor Divadlo Broumov, tentokráte pod taktovou nového režiséra Petra Lanty. Bude se jednat o dvě komedie od francouzského autora Georgese Feydeaua. První příběh začíná pozdním příchodem z flámu a rozvíjí groteskní situace z manželského soužití, kde o drobné hádky není nouze. Druhý příběh se točí kolem hysterického těhotenství paní Leony. Výsledkem není narození dítěte, ale šok předpokládaného otce předpokládaného dítěte, z něhož se zpravidla už nikdy neprobere...

Ďábelská groteska, která se odehrává na malém irském ostrově Inishmoru a za hrdiny má vedle prostých, po klidu toužících vesničanů pubertální anarchistku a mladistvého teroristu, jejichž vzájemná láska je sice silnější než láska k všeobecně vážené teroristické organizaci, ne však silnější než cit k jejich milovaným, huňatým, nevinným, čtyřnohým kamarádům. Jedná se o divadelní představení Poručík z Inishmoru.

Hledat milence přes inzerát bude poslední festivalový večer neúspěšný ženatý malíř, na kterého po dvaceti letech manželství přišla druhá míza a nastraží na manželku podplacené milence! Černou komedii Hledám milence, zn.: Spěchá! uvádí divadlo Artur. Hrají Jindra Kriegel, Eva Decastelo, Bořek Slezáček a další.

Přijďte si vychutnat letní večery na nádvoří kláštera a nechte se vtáhnout do dějů jednotlivých inscenací.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)