Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Blíží se jubilejní 70. Polické divadelní hry
banner

Blíží se jubilejní 70. Polické divadelní hry

RENÉ HERZÁN

Pátek, 15. září 2017

Blíží se jubilejní 70. Polické divadelní hry

Od října do prosince budou v Polici nad Metují probíhat jubilejní 70. Polické divadelní hry. Výročí v místním divadle ale tento rok oslaví nejen divadelní hry, protože Kolárovo divadlo se honosí již 77 lety od svého otevření.

Poličtí ochotníci si nechali před 140 lety, v roce 1877, slavným c. k. pražským místodržitelstvím úředně schválit své stanovy. Z Jednoty divadelních ochotníků, jak se do té doby titulovali, se stali Spolkem divadelních ochotníků Kolár, který přijal své jméno po velkém herci a režiséru Národního divadla Josefu Jiřím Kolárovi (1812-1896) a stali se tak řádně organizovaným a registrovaným ochotnickým spolkem.

Letos na podzim se všichni příznivci divadla mohou v rámci Polických divadelních her těšit na úplně novou hru v nastudování polických ochotníků. Divadelní spolek Kolár přichází s premiérou komedie Hráči, jejímž autorem je Nikolaj Vasiljevič Gogol. Na tuto klasickou komedii o vášni ke hře, podvodu a umění podvodu se můžete těšit 25. listopadu.

Ovšem čeká nás toho mnohem víc. Divadelní spolek Jiráskova divadla Hronov přiveze v pátek 13. října dětem pohádku Jak se holky Uhlířovy v pekle napravily. Broumovský divadelní soubor se představí 11. listopadu v dvojkomedii - Leona si pospíšila / Nebožka panina matka. Z Divadla na Fidlovačce přijede 1. prosince Eliška Balzerová s laskavou komedií Můj báječný rozvod, ve které sama ztvárňuje všechny postavy. Hra má za sebou v české inscenaci více než 700 zcela vyprodaných repríz a Eliška Balzerová na jevišti exceluje již neuvěřitelných téměř 14 let. Divadelní soubor z Hronova se vrátí ještě jednou, 8. prosince, a s nimi Shakespearův Sen noci svatojánské. A 10. prosince do Police nad Metují zavítá DS Symposion Třebechovice pod Orebem s hrou Vono to pude aneb král Ubu. Třebechovičtí byli s tímto představením účastníky letošního Jiráskova Hronova.

Doprovodný program bude zahájen 6. října koncertem náchodského šansonového uskupení 6 NaChodníku. O pár dní později, 10. října, bude doprovodný program pokračovat Dnem otevřených dveří Kolárova divadla, jehož součástí je vernisáž výstavy 140 let ochotnického divadla a 77 let Kolárova divadla. Divadlo si v tento den budou všichni moci prohlédnout od 17 do 19 hodin. Vernisáž bude zahájena v 18 hodin. Ve Staročeském dekameronu můžete 20. října "bojovat" Vínem proti pohanství se známým spisovatelem Vlastimilem Vondruškou a příbramskou hudební skupinou Ginevra, kteří přivezou zábavné historky, čtení z kronik, dobové písně a tance, ale také laskavý humor a zamyšlení nad dnešním životem a jeho hodnotami. Nebo se zaposloucháte do surových tónů jazzu Laco Decziho 3. listopadu.

Vstupenky na všechna představení jsou již v předprodeji v Informačních centrech v Polici nad Metují a v Náchodě. Program je k dispozici na webu www.policko.cz. Změna programu je vyhrazena.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)