Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Blíží se nejstarší divadelní festival, 89. Jiráskův Hronov

Blíží se nejstarší divadelní festival, 89. Jiráskův Hronov

MARKÉTA MACHOVÁ, ŘEDITELKA KIS HRONOV

Neděle, 14. července 2019

Blíží se nejstarší divadelní festival, 89. Jiráskův Hronov

Před 89 lety se v Hronově zrodila tradice, kterou nerozbil čas ani politické systémy. Myšlenka o každoroční připomínce Aloise Jiráska, se kterou v roce 1930 přišli hronovští ochotníci, je silná a nadčasová. Vědomi si toho jsou i divadelní odborníci a proto v roce 2017 udělili v Monaku hronovskému festivalu prestižní ocenění.

Už 89. ročník začne v pátek 2. srpna představením Bosé nohy v parku v podání divadelního souboru NA TAHU z Červeného Kostelce. Následovat bude tradiční program místních ochotníků Lucerna přátelství s pověšením festivalové vlajky. O zakončení se postará (pokud nám to počasí dovolí) slavnostní ohňostroj v sobotní podvečer 10. srpna a následný koncert skupiny The Silver Spoons v parku A. Jiráska.

Během letošního ročníku bude možno navštívit okolo 120 divadelních představení. Od neděle 4. 8. až do soboty 10. 8. se mohou rodiče se svými ratolestmi vydat na některou z festivalových pohádek. Těšit se na ně bude např. Kocour v botách či Mauglí. Společnost Geisslers Hofcomoedianten se v pondělí 5. 8. představí v Jiráskově divadle s inscenací Tři ženy a zamilovaný lovec, Divadlo Buranteatr připravilo představení 39 stupňů. Ze zahraničí letos dorazí divadelníci z Gruzie a ze Slovenska. Chybět nebude ani pantomima. Radim Vizváry zve děti do divadla v úterý 6. 8. od 11 hodin na představení Pejprbój a dospělé ve stejný den od 20 hodin na představení Sólo.

Park A. Jiráska je opět připraven pro příznivce hudby, občerstvení, dětské návštěvníky a milovníky kempování. Na hlavní parkové stage se uskuteční celkem 17 koncertů. Nenechte si ujít např. Davida Krause s kapelou či skupinu Jananas. Svůj hudební styl si však najde každý. Chybět nebude keltská hudba, jazz, rock, dechovka, romská či populární hudba. Nově je letos připravena v parku i tzv. Radegast stage. Krytý stan při vstupu do parku nabídne mimo jiné Justina Lavashe, Stand up Factory či skupinu Margo.

Připravena je pro všechny návštěvníky také Soutěž o let balónem. Každý, kdo si zakoupí vstupenky v hodnotě 300 korun a více, má možnost zařadit se do soutěže. Pouhým vyplněním jména a telefonu se dostane do slosování. Let balónem pro dvě osoby se uskuteční 7. nebo 8. 8. (dle počasí) a "odrazovým můstkem" se stane hronovské náměstí. Soutěž probíhá od 22. 7. do 6. 8. v našich informačních centrech. Na slavnostní losování nezapomeňte přijít v úterý 6. 8. do parku A. Jiráska. Společně se skupinou Warování vylosujeme výherce letu i dalších cen (cca ve 21:15 hodin).

89. Jiráskův Hronov je na svém startu. Tým pořadatelů, který čítá okolo 70 osob, se těší na setkávání s vámi při jednotlivých divadelních představeních, koncertech, u stánků, v obou informačních centrech a na dalších doprovodných akcích. Věřím, že si letošní ročník všichni společně užijeme v příjemné a přátelské atmosféře.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)