Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Broumovské náměstí ožilo díky živému betlému
banner

Broumovské náměstí ožilo díky živému betlému

JITKA EXNEROVÁ

Úterý, 13. ledna 2015

Broumovské náměstí ožilo díky živému betlému

Broumovské náměstí zahalené do tmy, jen zvuk trubačů ohlásí příchod průvodu tří králů. V levém spodním rohu se rozsvítí světlo, v němž kráčí průvod v čele s poutníkem, který vypráví všem známý biblický příběh. Děj se pomalu přesouvá k morovému sloupu a následně na pódium, kde je Marie s Josefem obdarována.

Návštěvníci si tak v neděli mohli vychutnat zimní atmosféru, popíjet horké nápoje, obdivovat živá zvířata a rozloučit se s časem vánočním.

Na této akci se podílí Město Broumov společně s Římskokatolickou farností Broumov a Základní uměleckou školou Broumov. Poděkování patří farmě Wenet, bez jejichž zvířat by betlém nebyl opravdový.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)