Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Broumovskému divadelnímu souboru se daří
banner

Broumovskému divadelnímu souboru se daří

Petr Cirkl

Pondělí, 20. listopadu 2017

Broumovskému divadelnímu souboru se daří

Již poněkolikáté se také Broumov zúčastňuje celostátní akce – Noc divadel. Nejinak tomu bylo i letos, 18. listopadu. Pro tento večer měl připraven své divadelní představení soubor ochotníků z našeho města – Divadlo Broumov.

Před samotným vystoupení souboru diváky přivítala slečna Zuzana Rainová, která připomněla význam konání Noci divadel. Vzpomněla při této příležitosti na svého otce Miloše Raina, který až do konce svého života žil broumovským divadlem a aktivně se na všech představením podílel.

Soubor se představil se dvěma komediemi francouzského autora Georgese Feydeaua Nebožka panina matka a Leona si pospíšila v režiii Petra Lanty. Za broumovský soubor se představili Renata Kolářová, Petr Hofman, Stanislava Plachá, Tereza Vodňanská, Václav Malich, Kateřina Vejroslová, Josef Palhoun, Anna Škodová, Lucie Koubová a Šimon Zahradník. Nápovědu zajišťovala Hana Buchová, zvukovou a světelnou techniku Tomáš Cirkl.

Soubor se s touto komedií představil poprvé na Malém ledním divadlení v areálu broumovské kláštera. Poté soubor zajížděl do měst v našem regionu - Police nad Metují, Meziměstí... Podle informací z regionálního tisku mělo představení všude velký ohlas. Soubor čeká v příštím roce, pravděpodobně v dubnu, derniéra.

Snad skoro každého Broumováka těší, že tento soubor úspěšně pokračuje ve svém úsilí, hrát dobré divadlo pro nejširší divadelní publikum. Za tím stojí spousta práce, zkoušek a samotné přípravy na každé vystoupení. Všechny, kteří se tomu věnují to stojí spoustu volného času. Ale proto, že to dělají s láskou, tak je to vidět na výsledku jejich práce.

Jsem rád, že se souboru daří, že přežil všechny potíže, které během svého působení měl a že svým působením dělá dobré jméno našemu městu.

Foto Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)