Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Broumovský divadelní soubor Wokno v novém
banner

Broumovský divadelní soubor Wokno v novém

JAN HOLEK

Úterý, 7. září 2010

Broumovský divadelní soubor Wokno v novém

Prázdniny skončily, teploty odtáhly k jihu a ranní mrazíky ohlašují brzký příchod podzimu. A to je čas, kdy zase dojdou úcty kamna, kotle, radiátory, těsnění do oken a dveří a samozřejmě teplejší oblečení a obuv. Prostě lépe než venku bude stále častěji doma, v kavárně, v kině (kdyby bylo) a v divadle. Tak aby bylo nač se těšit, tak vezte, že divadelní soubor Wokno zahajuje sezónu 2010/2011 velkými změnami.

V souboru končí z důvodu studia herectví dlouholetá členka Nikola Rejlová (vynikající Julie v Romeovi a Julii) a také jedna z hlavních opor souboru, Pavel Novák ( nezapomenutelný Chlestakov v Gogolově Revizorovi). Zatímco Nikola Rejlová bude se souborem dohrávat komedii Bez roucha, Pavel Novák se své role vzdal ze dne na den a jeho úlohu převzal staronový člen souboru, Milan Mach. Vzhledem k tomu, že soubor začíná hrát již po prázdninách a do konce tohoto roku ho čeká hodně představení, bylo nutné přezkoušet hru Bez roucha ve velice krátkém čase. Milan Mach neměl před sebou vůbec snadnou úlohu. Pro herce je vždy složité „naskočit“ do rozjetého představení a vzhledem k vytíženosti všech členů souboru nepřicházelo v úvahu ani dostatek záskokových zkoušek. Byl tedy zvolen způsob „domácího samostudia při videu“ a jedna záskoková zkouška, která proběhla v neděli 5. 9., a ze které také pocházejí fotografie. Vše proběhlo nad očekávání dobře a diváci se mohou těšit na další reprízy této úspěšné inscenace DS Wokno. V Broumově tuto hru soubor uvede 29. 11. 2010 v Městském divadle od 19 hod.

Soubor po krátké pauze také začíná zkoušet novou inscenaci, jejíž premiéra je stanovena na podzim roku 2011. Titul inscenace je zatím pod pokličkou, ale již nyní můžeme prozradit, že se jedná opět o komedii, tentokráte s příchutí hororu. Vedle známých tváří souboru se zde také poprvé objeví nové mladé herecké talenty, které jen potvrzují určitý přerod celého souboru.

DS Wokno působí na herecké amatérské scéně od roku 2005. Za tuto dobu přivedl na jeviště divadla 4 celovečerní divadelní hry a další 3 a kabaret v menším obsazení pro diváky Zahrady. Během pár let se stal uznávaným souborem. Na svém kontě má mnoho cen a ocenění. Je to soubor, který pořadatelé a hlavně diváci rádi na svých pódiích vidí.

foto a text Jan Holek a Antonín Kohl

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)