Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Broumovští ochotníci naservírovali mátové a citronové thé
banner

Broumovští ochotníci naservírovali mátové a citronové thé

TEREZA ŠAFÁŘOVÁ, STUDENTKA DAMU

Úterý, 28. července 2015

Broumovští ochotníci naservírovali mátové a citronové thé

Herecký soubor velmi nevyrovnaných kvalit, flegmatické technické zázemí, téměř nic není nazkoušeno a premiéra za dveřmi! Nelekejte se. Nejedná se o popis místního ochotnického souboru Divadla Broumov, nýbrž o základní dějovou linku komedie Mátový nebo citron francouzského autora Patricka Haudecoura. Tu broumovští ochotníci nastudovali pod režijním vedením Petra Hlavatého, dlouholetého člena souboru.

Celému představení opět kraloval Petr Hofman v roli Juliena – prominentního synáčka, ale především packala, který většinu kolegů svým počínáním přivádí k šílenství. Pitvořivé grimasy, změny intonace či barvy hlasu - Julien byl díky tomu až groteskně směšným mužem, který se tak moc snaží, až to vede k ještě větším katastrofám.

Mezi ženami poté vynikla především Renata Kolářová, která režisérku Kláru vykreslila jako tolerantní ženu. I když byla ona sama ze všeho značně nervózní, snažila se být pro soubor jakýmsi tmelem, který brání jeho totálnímu zhroucení. Další výraznou postavou byl Dominik v podání Josefa Palhouna, u něhož došlo od premiéry k velkému posunu. Především bylo vidět, jak si roli více užívá a pohrává si s ní. Výrazná mimika, modulace hlasu, ale i komické pohyby na scéně, o to vše byl jeho herecký projev obohacen. V dalších rolích se představili Antonín Kohl a Petr Hlavatý. Z nových posil souboru to byli Kateřina Vejrostová, Václav Malich a Stanislava Plachá.

Hlavní kvalitou této inscenace je ale především nadšení celého souboru pro danou věc, a z toho vyplývající herecké výkony plné energie a elánu.

Foto Barbora Hrdá

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)