Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Česko-polský velikonoční divadelně-herecký workshop
banner

Česko-polský velikonoční divadelně-herecký workshop

Petr Cirkl

Úterý, 27. března 2018

Česko-polský velikonoční divadelně-herecký workshop

Ve dnech 21. - 23. března 2018 se v Broumově konal Velikonoční divadelně-herecký workshop pro děti dramatického kroužku Základní umělecké školy Broumov a pro šest polských děvčat.

Lektory workshopu byla Vlaďka Hajnová a Jaciek Cichańský. Akce se uskutečnila v rámci projektu "Společně kulturní!", reg. č. CZ.11.4.120/0.0/0.015_006/000058. Na závěr tohoto workshopu účastníci sehráli veřejné představení v Městském divadle v Broumově v rámci akce Velikonoční slavnosti.  Diváky čekalo představení s názvem Zlatý kolovrat.

Vedoucí dramatického souboru Vlaďka Hajnová mi k tomu řekla: "V tomto divadelním představení účinkovalo 13 dětí, z toho šest děvčat z Polska z gymnázia v Nowe Rudě. Tato děvčata k nám do Broumova jezdí pravidelně na workshopy, a to jak na jarní, tak i na zimní. Prakticky tak spolupracují se sedmi dětmi z literárně-dramatického oboru Základní umělecké školy v Broumově."

Režie programu byla určitě z tvé strany, také scéna a dramatizace. Můžeš mi říci, kdo v tomto představení vystupoval? "Vypravěč celým dějem - Adéla Semeráková, krále hrál Jan Jirman, Durnu Regina Přibylová, její nevlastní sestru Martina Dziaková, nevlastní matku Durny hrála Lucie Martincová, stařečka Martin Přibyl a pachole Michael Cirkl. Nesmím zapomenout na našeho technika světel a zvuku Tomáše Cirkla."

Myslím si, že to již byla druhá nebo třetí akce s Poláky. Je to vlastně akce, která se uskutečňuje v rámci česko-polského projektu "Překračujeme hranice" a "Společně kulturní!". Jsem moc rád, že jsi mi věnovala svůj čas k tomuto rozhovoru. Chtěl bych tobě a celému kolektivu poděkovat, aby se vám všem dařilo, a abyste připravili ještě hodně takových akcí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)