Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Divadelní představení Kočka na kolejích, které se hrálo i v Broumově, je z Červeného Kostelce doporučené do celostátní přehlídky
banner

Divadelní představení Kočka na kolejích, které se hrálo i v Broumově, je z Červeného Kostelce doporučené do celostátní přehlídky

RENÉ HERZÁN

Neděle, 17. března 2013

Divadelní představení Kočka na kolejích, které se hrálo i v Broumově, je z Červeného Kostelce doporučené do celostátní přehlídky

Jednu z nejslavnějších her Josefa Topola Kočka na kolejích divadelní fanoušci z Broumovska pamatují z nastudování Jana Holka, Denisy Koudelkové a Pavla Nováka. Tato hra v podání souboru Triarius z České Třebové byla na Východočeské přehlídce amatérského činoherního a hudebního divadla v Červeném Kostelci doporučena na celostátní přehlídku Divadelní piknik Volyně.

Hra Kočka na kolejích je dialogem milenců po sedmiletém vztahu na jedné provinční zastávce, když se večer vrací z výletu. Hra v režii Jana Holka, který pro představení složil i hudbu, se několikrát hrála v roce 2010 v Divadle Zahrada v Broumově. Nikdo z účinkujících už v broumovském divadelnictví nepůsobí. Jan Holek a Denisa Koudelková svoji činnost ukončili, Pavel Novák je členem brněnského divadla Buranteatr.

Více o hře samotné a vše o festivalu amatérských divadel v Červeném Kostelci najdete v reportáži Tomáše Kábrta na serveru Náchodské info.

Foto Tomáš Kábrt

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)