Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Divadelní představení Kytice na videu Tomáše Cirkla
banner

Divadelní představení Kytice na videu Tomáše Cirkla

RENÉ HERZÁN

Pátek, 20. ledna 2012

Divadelní představení Kytice na videu Tomáše Cirkla

Pro ty, kteří neměli možnost navštívit divadelní představení, nebo pro ty, kteří si chtějí tento zážitek připomenout, zveřejňujeme na videu jednotlivé balady z divadelního představení Kytice v podání Divadla Hlavy na videu Tomáše Cirkla.

Projekt Kytice začal vznikat v roce 2010 pod Základní uměleckou školou v Broumově a vyvrcholil premiérou v březnu 2011. Tematicky se jedná o baladické, muzikálově - hudební drama. Inscenace je postavena na vybraných básních Karla Jaromíra Erbena ze sbírky Kytice a snaží se plně zachovat hlavní myšlenku tohoto díla. Představení si ihned po svém uvedení získala značnou popularitu a je držitelem mnoha ocenění.

Divadlo Hlavy vzniklo společně s představením Kytice. Jedná se o bývalé žáky ZUŠ Broumov, literárně - dramatického oboru. Prvním společným projektem byla pohádka Byl jednou jeden drak v roce 2010. Další rok začala práce na Kytici a tehdy vznikl i název souboru Hlavy. Soubor, kde hrají pouze mladí herci s věkovým rozpětím 12 - 19 let, režijně a pedagogicky vede Jan Holek, který je zároveň i autorem hudby.

Členy souboru Hlavy jsou Barbora Hrdá, Zuzana Rainová, Klára Vašáková, Vojtěch Vašák, Miroslav Remeš, Denisa Koudelková ml., Tereza Lazorová, Anna Lazorová, Andrea Hejcmanová, Anna Hanzlíková, Tereza Vodňanská, Karolína Kindlová a Tereza Šafářová.

Foto Vladimír Trmal, video Tomáš Cirkl.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)