Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Festival Náchodská Prima sezóna 2012 se blíží
banner

Festival Náchodská Prima sezóna 2012 se blíží

RENÉ HERZÁN

Neděle, 15. dubna 2012

Festival Náchodská Prima sezóna 2012 se blíží

Už po patnácté ovládnou první týden v květnu Náchod a jeho okolí studenti z celé České republiky. Divadelní festival studentských a profesionálních souborů začne 30. dubna a 7. května ho uzavře ohňostroj.

"Pořádající občanské sdružení bude letos a do budoucna posíleno o velkou záštitu a spolupráci s radnicí a samotným městem, což by mohlo obnovit prestiž a punc festivalu, jenž měl v minulosti," řekla náchodská mluvčí Nina Adlof.

Tradiční součásti festivalu budou obohaceny o další možnosti kulturního vyžití, které budou celkově více viditelné a postřehnutelné v kulturních stáncích, a především v náchodských ulicích.

Začíná se tradičně v podvečer 30. dubna, kdy se na Dobrošově rozhoří čarodějnický oheň. Rodinné odpoledne a večer bude obohacen kulturním programem pro děti i dospělé v okolí Jiráskovy chaty na Dobrošově.

Samotný festival odstartuje 1. května. Město se zaplní studenty, divadelníky, výtvarníky, hudebníky a dalšími umělci a Náchod začne dýchat kulturou. Divadelní představení studentských a profesionálních souborů budou střídat vernisáže soutěžních výtvarných a fotografických prací mladých začínajících umělců. Ke slovu se dostanou soutěžní koncerty studentských kapel nebo filmová soutěž amatérských autorů. To vše za doprovodu známých interpretů a odborníků.

Nejmenší děti předvedou své výtvarné, literární a herecké umění v rámci festiválku Malá Prima sezóna. Interaktivní součástí festivalu budou workshopy a dílny různých oborů - např. výtvarné, fotografické, rétorické, pohybové, zvukové, filmové, hudební a mnoho dalších.

Tradiční součástí a zároveň zakončením festivalu je Májování na Masarykově náměstí, které je každoročně zakončeno ohňostrojem k výročí konce 2. světové války dne 7. května 2012.

Více informací i program najdete na stránkách www.primasezona.cz .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)