Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Hra Kytice v podání souboru Hlavy z Broumova dostala cenu za nejlepší představení přehlídky Voskovcova Sázava
banner

Hra Kytice v podání souboru Hlavy z Broumova dostala cenu za nejlepší představení přehlídky Voskovcova Sázava

RENÉ HERZÁN

Neděle, 30. října 2011

Hra Kytice v podání souboru Hlavy z Broumova dostala cenu za nejlepší představení přehlídky Voskovcova Sázava

Porota 11. ročníku přehlídky amatérských hudebních divadel Voskovcova Sázava ocenila hru Kytice v podání Divadelního souboru Hlavy z Broumova jako nejlepší představení festivalu.

Úspěch podtrhují další dvě uznání. Za nejlepší ženský pěvecký výkon byl oceněn dívčí pěvecký sbor v Kytici a za nejlepší hudbu autor a režisér představení Jan Holek.

Od poloviny září do konce října se na jevišti divadla v Sázavě vedle broumovského souboru vystřídalo dalších šest amatérských divadel a spolků z Prahy, Přerova nebo Žďáru nad Sázavou. Součástí festivalu byla letos nesoutěžní přehlídka Voskovcova Sázava dětem. V loňském roce si cenu středočeského krajského úřadu odneslo představení Poprask na laguně divadelníků z Hronova.

Úspěch mladých broumovských divadelníků ocenila vedoucí oddělení kultury Města Broumov Jitka Exnerová: "Už po premiéře Kytice v Broumově, kdy se nadšení diváci vraceli do Infocentra a ptali se na možnost zhlédnout toto představení znovu, bylo jasné, že tato inscenace bude úspěšná. Poté, co soubor třikrát vyprodal divadlo v Broumově, se rozjela vlna představení v různých městech – v Polici nad Metují, Brně, Hradci Králové, Sázavě a  dalších. Všude jim byl odměnou plný sál i bouřlivý potlesk. Velice nás těší, s jakým nasazením amatérští herci nastupují na jeviště a jaké sklízejí úspěchy. Město Broumov divadelnímu souboru úspěchy srdečně přeje a zároveň děkuje za propagaci celého města. Jejich nadšení i aktivity budeme podporovat i do budoucna."

Divadelní festival amatérských hudebních divadel, vznikl za přispění členů sázavského divadelního souboru. Nultý ročník tohoto festivalu se uskutečnil v roce 2000. "Přehlídka Voskovcova Sázava se dostala do podvědomí diváků a divadelníků z celé České republiky, díky sponzorům a grantu ze Středočeského kraje zachováváme přijatelné vstupné, aby přehlídku mohli pravidelně navštěvovat celé rodiny," řekla za organizační výbor Zdeňka Kotzotová.

Foto budovy divadla Jiří Míka, z představení Vladimír Trmal.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)